Heerlijke herfstwandelingen: La Hoëgne

Aangezien verre reizen nog niet onmiddellijk op het programma staan, gaan we nog even verder met België te verkennen. Ook in ons land heb je immers schitterende natuur. Wat is er bovendien leuker dan tijdens de herfst heerlijk te gaan wandelen? Wij zoeken in deze nieuwe reeks er de mooiste herfstwandelingen voor jullie uit. In de vorige artikelen bespraken we reeds Connecterra, de Ninglinspo en Le Hérou. Vandaag op het programma: De prachtige Vallei van de Hoëgne!

La Hoëgne is het perfecte alternatief voor de Ninglinspo. Zo ligt het slechts op een half uur rijden en is het veel minder druk. Daarnaast is het zeker even mooi! De Hoëgne is een zijrivier van de Vesper en is 30km lang. Bereid je voor op veel rotsen, bruggetjes, watervallen en kleine vijvers!

Wandelroutes

Blauw

De meeste mensen kiezen voor de blauwe wandeling. Deze neemt je mee langs een prachtig stuk van de rivier. Daarna kom je ook nog eens langs een prachtig uitzichtpunt. Deze wandeling staat volledig aangegeven met een blauw kruis.

  • 11,4 km
  • 4u wandelen
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Andere

Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden rond La Hoëgne. We gaan deze dus niet allemaal bespreken. Een volledig overzicht vind je hier.

La Hoëgne praktisch

Toegang tot het park: gratis!
Parkeren: er is een parking vlak aan de ingang het bos. Je moet wel door het water rijden. Maar geen nood: het water staat maar 10cm hoog. Best wel cool! 😉 De wandelroutes staan er uitgelegd. Daarnaast kan je er -wanneer de horeca open is- een drankje nuttigen. Ideaal dus!
Adres: Pont de Belleheid, Chemin de Belle Heid 15, 4845 Jalhay
Honden: toegelaten, maar aan de leiband!

Slapen:
Je kan heerlijk overnachten in de buurt. Er zijn leuke hotels en B&B’s die je zeker niet mag missen! 😉
Hotel: Hostellerie Au Vieux Hetre
Apartement: B&B Au Coq en Pate

Welke wandeling zouden we volgens jou zeker nog moeten doen deze herfst? 🙂

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close