Heerlijke herfstwandelingen: Ninglinspo

Aangezien verre reizen nog niet onmiddellijk op het programma staan, gaan we nog even verder met België te verkennen. Ook in ons eigen land heb je immers schitterende natuur. Wat is er bovendien leuker dan tijdens de herfst heerlijk te gaan wandelen? Wij zoeken -in deze nieuwe reeks- er de mooiste herfstwandelingen voor jullie uit. Vorige week bespraken we reeds Connecterra. Vandaag op het programma: Ninglinspo!

De Ninglinspo is een zijrivier van de Amblève nabij Luik en is de enige bergrivier van België. Het gebied waardoor de rivier stroomt is al sinds 1949 beschermd. Het is dan ook een prachtige wandeling door afwisselende natuur.

Verwacht je aan avontuurlijke paden, veel watervalletjes en ‘baden’. De wandelingen nemen je mee langs het water, over rotsen en langs een prachtig uitzichtpunt over de vallei.

Let op: wegens grote populariteit wordt de route momenteel soms afgesloten (COVID-19). Check dus steeds even of de route open is.

Wandelroutes

Geel:

De gele wandeling is ontworpen voor kinderen of mensen die gewoon een korte wandeling willen.

  • 2,5 km
  • 45 min wandelen
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Blauw

De blauwe wandeling loopt half langs de Ninglinspo. Onderweg moet er ook wat geklommen worden. Daarnaast kan het parcour redelijk drassig zijn. Draag daarom steeds goede wandelschoenen.

  • 6 km
  • 1,5 u wandelen
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Rood

Dit is de verste en moeilijkste wandeling. Bereid je dus voor op een stevige wandeling, waarbij in de herfst en winter het parcour zeer glad kan zijn!

  • 15km
  • 4u wandelen
  • Moeilijkheidsgraad: stevig

Ninglinspo praktisch:

Toegang tot het park: gratis!
Parkeren: er is een parking vlak aan de ingang het bos. De wandelroutes staan er uitgelegd en er een café is waar je een snack of drankje kan kopen. Ideaal dus!
Adres: Ninglinspo, N633, 4920 Aywaille (Sedoz)
Honden: toegelaten, maar aan de leiband!

Slapen:
Thermes du Ninglinspo is een fantastische accommodatie op slechts 10min rijden van de ingang van het park. Daarnaast is er veel luxe aanwezig: binnenzwembad, terras en Turks bad. Vanwege de vele ‘staycations’ is deze accommodatie snel volboekt. Snel zijn is dus de boodschap! 😉

Welke wandeling moeten we volgens jou nog zeker doen deze herfst? 🙂

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close