Heerlijke herfstwandelingen: Le Hérou

Aangezien verre reizen nog niet onmiddellijk op het programma staan, gaan we nog even verder met België te verkennen. Ook in ons eigen land heb je immers schitterende natuur. Wat is er bovendien leuker dan tijdens de herfst heerlijk te gaan wandelen? Wij zoeken -in deze nieuwe reeks- er de mooiste herfstwandelingen voor jullie uit. We bespraken reeds Connecterra en de Ninglinspo. Vandaag op het programma: Le Hérou!

Le Hérou is een rotswand van maar liefst 1400m lang die stijl omhoog loopt langs de Ourthe. De site werd reeds in 1937 geklasseerd als uitzonderlijk erfgoed van België. De combinatie van de stijle rotsen, het water en de herfstkleuren levert dan ook unieke uitzichten.

Let op: de wandeling is vrij stevig. Er zijn namelijk veel hoogteverschillen en de paden zijn niet altijd effen. Maar geen nood: het is het waard! 😉 Le Hérou naar onze mening één van de mooiste wandelingen die België te bieden heeft.

Wandelroutes:

Er zijn wel 16 verschillende routes te volgen en daarnaast kan je deze ook nog eens combineren! De wandelingen staan allemaal opgelijst op de officiële website. Daarom gaan we er hier niet verder op in. De routes kan je via onderstaande link terugvinden:
http://www.nadrin-le-herou.be/pnl06-wandelingen.html

Le Hérou praktisch:

Toegang tot het park: GRATIS!
Parkeren: aan Hotel Belvédère
Honden: toegelaten, maar aan de leiband!

Adres:
Rue du Hérou 61, 6660 Houffalize is het adres van Hotel Belvédère. Dit hotel is ondertussen gesloten, maar hier beginnen de wandelingen en kan je parkeren.

Openingsuren:
Het natuurpark is altijd geopend. Let wel op: wanneer het vriest kan het gevaarlijk zijn. De paden lopen namelijk vaak over smalle rotsen die glad kunnen worden.

Slapen:
Overnachten in de buurt is mogelijk! Hotel Les Alisiers biedt uitzicht op de vallei en is de ideale uitvalsbasis voor wandelingen? Liever een appartement? Pitch 15 is een mooi appartement op een ideale locatie.

Wat is volgens jou de mooiste wandeling van België? 🙂

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close