De meest unieke accommodaties in België

Met de tweede golf in zicht en onze Panama-reis gecancelled ziet het er meer en meer naar uit dat we dit jaar vooral in België zullen spenderen. Wij probeerden jullie eerder al te laten zien dat -hoewel het enorm jammer is dat we niet verder op ontdekking kunnen gaan- er ook hier heel wat te beleven valt. Zo schreven we reeds: 8 plekken om te ontdekken in België, Natuurfenomenen in België & Wildlife spotten in België. Vandaag op het programma: De meest unieke accommodaties in België.

B&B La Cabana du Bois Dormant – Spa

Ook in België kan je slapen in een boomhut

Slapen in boomhutten iets voor in Afrika of de Amazone? Nee hoor! Dit kan ook gewoon in België! Deze volledig houten boomhut ligt op slechts vijf minuten rijden van het centrum van Spa en het Francorchamps Circuit. Inboeten aan luxe doe je ook niet: de boomhut is voorzien van een flatscreen-tv, badkamer (met een douche in een uitgeholde boomstam), volledig verwarmd en er is kabel internet aanwezig.

Klik hier om het te bekijken op Booking.

B&B Factorij 10 – Peer

Slapen in een 19e eeuwse tabaksfabriek

Deze B&B is gevestigd in een oude tabaksfabriek gebouwd in 1832. De kamers zijn “lofty” ingericht. In de omgeving valt er heel wat te beleven:

  • Het museum Pieter Bruegel bevindt zich op 4km afstand
  • Brouwerij Ter Dolen ligt op 9km afstand
  • Indoor Ski Area bevindt zich op 10min rijden
  • Op 25 min fietsen bereikt u natuurpark Molenheide

Klik hier om de accommodatie te bekijken op Booking.

B&B De Lachende Engel – Mechelen

Stijlvol 19e eeuws herenhuis

Mechelen is een prachtige stad. Toch weet het gros van de toeristen hier zijn weg hier nog niet naar te vinden. Weekendje weg in het niet-toeristische Mechelen en opzoek naar iets uniek? Dan is B&B De Lachende Engel zeker iets voor u! De Lachende Engel is een klassiek 19e eeuws herenhuis met volledig ingerichte themakamers. ‘s Ochtends wordt er een zeer uitgebreid ontbijt geserveerd.

Klik hier om De Lachende Engel te bekijken op Booking.

Ardennes Forest – Nassogne

Heerlijk uitzicht

Ardennes Forest in Nassogne is de ideale plek om op de verkenning te gaan in de natuur en wildlife te spotten. Het appartement heeft een heerlijk uitzicht over de natuur. De accommodatie -met airco- ligt op 15km van Rochefort. Tip: wanneer het gesneeuwd heeft is het uitzicht extra adembenemend!

Klik hier om te bekijken op Booking.

1898 The Post – Gent

Slapen in een voormalig postkantoor

Dit boetiekhotel biedt accommodatie in een iconisch, historisch gebouw. Het is gelegen in de Graslei, het hartje van Gent. Alle 37 kamers zijn ingericht met antiek meubilair, hebben een indrukwekkend uitzicht op de stad en kingsize bedden.

Klik hier om dit boetiekhotel te bekijken op Booking.

Botel Ophoven – Kinrooi

Overnachten op een gerenoveerd vrachtschip

Slapen in het Botel Ophoven is overnachten op een gerenoveerd vrachtschip. De kamers zijn klein een een beetje donker, maar zo gaat het op een boot. Hier slapen is een unieke beleving. Naast overnachting bieden ze hier ook allerlei activiteiten aan zoals watersporten en vissen. Het Botel ligt slechts op 6 minuten rijafstand van Maaseik.

Klik hier om Botel te bekijken op Booking.

Hotel Château de Grandvoir *** – Neufchâteau

Elegant ingericht historisch kasteel

Dit 3-sterrenhotel is gevestigd in een historisch kasteel in de prachtige omgeving van Neufchâteau. De ideale omgeving om te gaan wandelen. Tip: sommige kamers hebben een open haard!

Klik hier om te bekijken op Booking.

B&B Canal Deluxe – Brugge

Zicht op de prachtige gracht

Deze prachtige B&B ligt op slechts 350m van de markt. Alle kamers hebben een eigen lounge en sommige hebben een open haard. Nog belangrijker: alle suites hebben uitzicht op de gracht! Het hotel is centraal gelegen, maar wel op een rustige plek.

Klik hier om te boeken.

Wat is de meest unieke accommodatie waar jullie al verbleven zijn? Welk hotel/B&B/… zou zeker niet mogen ontbreken in dit lijstje? Laat het ons -en de lezers- weten in de comments! 😉

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close