ROADTRIP TIME: check nu de leukste roadtrips door Europa!

Roadtrippen geeft je de ultieme vrijheid. Je beslist immers zelf wanneer én hoe je wáár naartoe rijdt. Een roadtrip is dé manier om er deze zomer nog op een avontuurlijke wijze op uit te kunnen. Check uiteraard voor vertrek steeds de laatste ontwikkelingen inzake Covid-19 op https://diplomatie.belgium.be/nl. Ook raden we zeker aan een reisverzekering te nemen. Er kan immers altijd iets verkeerd gaan. Wij tonen jullie enkele originele roadtrips vanuit België en daarbijbehorend verblijf, tips & benodigdheden! De budget-verblijfplaatsen zijn vaak hostels (mét gedeelde kamers). De luxe-opties zijn meestal prachtige hotels! Voor ieder wat wils 😉

DEZE LIJST ZAL REGELMATIG WORDEN AANGEVULD! 🙂

Roadtrip bomvol Baskische avonturen | +/- 14 dagen

Het karaktervolle land van de Basken loopt over van tradities en legendes over druïden en tovenaars. Hou je van prachtig uitgestrekte kustlijnen, pintxos en charismatische steden? Dan is deze roadtrip iets voor jou! TIP: Vermijd de tolwegen! Op deze manier kom je langs de mooiste routes.

Dag 1 tot 3: Bordeaux (+/- 900 km | 11u rijden)
Bordeaux is de beroemdste wijnstreek van Frankrijk. Door velen wordt Bordeaux als de mooiste Franse stad na Parijs gezien. Wandel door het het historisch centrum , proef wijn en bezoek de kathedraal. Maar maak ook zeker een daguitstap naar Dune du Pyla! De banen van de wijnstreek lenen zich heerlijk voor een roadtrip. Tip: geen zin om de eerste dag 11u te rijden? Dan kan je al een tussenstop maken in Parijs.

Verblijf Bordeaux:
Budget: Central Hostel Bordeaux Centre
Medium: Hotel Regina Bordeaux Gare Saint-Jean
Luxe: Hôtel Singulier Bordeaux

Dag 4 tot 7: Biarritz (+/- 200 km | 2u30 rijden)
Biarritz was een mondaine badplaats in de 19e eeuw. Vandaag staat Biarritz vooral bekend als een populair surfdorp. Bezoek zeker de oude vuurtoren en de vissershaven. Liever geen té levendige badplaats? Opteer dan voor St-Jean-de-Luz: een pittoresk stadje met een mooie jachthaven en een groot strand.

Verblijf Biarritz:
Budget: Surf Hostel Biarritz
Medium: Brit Hotel Marbella
Luxe: Beaumanoir Small Luxury Boutique Hotel

Dag 7 tot 9: Bilbao (+/- 150 km | 1u45 rijden)
Bilbao is de hoofdstad van het Baskenland en een moderne stad dat volledig opleefde eind de jaren 90 nadat het terreur van de ETA was gestopt. Ook de komst van het Guggenheim museum leverde de stad heel wat toeristen op.

Verblijf Bilbao:
Budget: All Iron Hostel
Medium: Cosmov Bilbao Hotel
Luxe:
Hotel Tayko Bilbao

Dag 9 tot 12: San Sebastian (+/- 50 km | 45min rijden)
San Sebastian is volgens velen (inclusief mezelf) één van de mooiste steden van Europa. Daarna is het ook de gastronomische hoofdstad van Spanje. De prachtige baai, de geweldige architectuur en heerlijke pintxos trekken jaarlijks veel bezoekers naar de stad. Bovendien kan je er ook heerlijk feesten. 😉

Verblijf San Sebastian:
Budget: Koisi Hostel
Medium: Sercotel
Luxe: Hotel Boutique Villa Favorita

Dag 12 tot 13: Tours (+/- 585 km | 6u rijden)
Een stad vol geschiedenis en ideaal voor een snelle, gezellige tussenstop onderweg naar huis.

Verblijf Tours:
Budget: The People Hostel
Medium: Best Western Plus l’Artist Hotel
Luxe:
Oceania L’Univers Tours

Dag 14: Aankomst België

  • landscape photography of green and brown palace
  • De prachtige wegen door het Baskenland lenen zich perfect voor een roadtrip

Karaktervolle stedentrip | +/- 14 dagen

Met deze roadtrip doorkruis je vier landen en verblijf je in hun typisch daarbijbehorende -al dan niet toeristische- karakteristieke steden.

Dag 1 tot 3: Zürich (+/- 630 km | 7u rijden)
De volgende stop op onze roadtrip is Zürich. Zürich is het financieel en economisch centrum van Zwitserland. Daarnaast heeft het een veelzijdig aanbod aan musea, tal van evenementen en het stevigste nachtleven van het land. Het is ook nog eens een buitengewoon mooie stad en op minder dan een uur rijden sta je in de Zwitserse bergen!

Verblijf Zürich:
Budget: City Backpackers Biber
Medium: Trip Inn Zurich Hotel
Luxe:
EMA House Hotel Suites

Dag 3 tot 6: Genua (+/- 420 km | 5u rijden)
Genua ligt aan één van de mooiste kusten van Europa. Toch is de stad nog niet zo toeristisch als andere vergelijkbare steden. Het historisch centrum van Genua staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Vergeet zeker niet de nabij gelegen parels Portofino, Cinque Terre & Rapallo te bezoeken. Hiervoor raden we aan de trein te nemen omdat er parkeerproblemen kunnen zijn. Daarbuiten heeft Genua zelf enkele ook enkele parels die je niet mag overslaan: hoge kliffen en woeste golven bij Nervi, het vissersdorpje Boccadasse en de oude haven Porto Antico.

Verblijf Genua:
Budget: Victoria House
Medium: Il Geco (appartement)
Luxe: Grand Hotel Savoia (aanrader!)

Dag 6 tot 8 Bologna (+/- 300 km | 3u30 rijden)
Rijdt via Florence naar Bologna. Dan heb je dat ook weer gezien! 😉 Bologna is een heerlijke historische stad. Let wel op: de standaard spaghetti bolognaise zoals wij hem kennen haal je hier beter niet boven. De overheerlijke Ragù alla bolognaise daarentegen zijn ze enorm fier op! 🙂 De oudste nog functionerende universiteit van Europa is hier gevestigd en daardoor is Bologna op én top een studentenstad. Het leukste om hier te doen? Heerlijk door de stad slenteren en de vele kerkjes en pleintjes bezoeken.

Verblijf Bologna:
Budget: WE_Bologna
Medium: La finestra sul canale
Luxe:
Grand Hotel Majestic gia’ Baglioni

Dag 8 tot 10 Venetië (+/- 150 km | 2u rijden)
Vanuit Bologna is het slechts twee uur rijden naar Venetië. De stad van de romantiek, gondels en kanalen! Belangrijke tip: Koop een Venice City Pass. Met deze pass krijg je drie kaarten: 1-openbaar vervoer (watertaxi’s & bussen!), 2-kerken (16!), 3-musea (waaronder de belangrijkste). Daarnaast kan je via Getyourguide tickets kopen op voorhand waardoor je de ellenlange rijen mag overslaan.

Verblijf Venetië:
Budget: Generator Hostel
Medium: Scalon del Doge (in traditionele Venetiaanse stijl!)
Luxe: The Gritti Palace (extreme luxe)

Dag 10 tot 11 Liechtenstein (+/- 530 km | 5u45 rijden)
Liechtenstein, een piepklein landje -en belastingsparadijs- tussen Zwitserland en Oostenrijk. Dit vorstendom is slechts 160km² groot. Het contrast tussen de moderne gebouwen en de typische huizen in Alpen-stijl zal je onmiddellijk opvallen. Het herbergt ook enkele prachtige musea. De actievelingen onder ons kunnen er heerlijk wandelen en fietsen!

Verblijf Liechtenstein:
Budget: Berggasthaus Sücka
Medium: Hotel Hofbalzers
Luxe: Park-Hotel Sonnenhof

Dag 11 tot 13 Straatsburg (+/- 340 km | 3u45 rijden)
Straatsburg heeft een sfeervol oud centrum vol nauwe straatjes, bruggen over de rivier en gezellige terrasjes. Eén van de meest populaire attracties is dan ook een rondvaart door de binnenstad. Daarnaast kan je er heerlijk wandelen en wijn proeven.

Verblijf Staatsburg:
Budget: PODS Hostel
Medium: Maison Lutetia
Luxe:
Hotel & Spa Regent Petit France

Dag 14: Aankomst België (+/- 435 km | 4u20 rijden)

  • Roadtrip naar Liechtenstein
  • Italië leent zich perfect voor een roadtrip

Benodigdheden:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close