De 10 beste reisdocumentaires

In de reeks van ‘De 10 meest inspirerende reisboeken‘ en ‘De 10 beste reisfilms om je bezig te houden tijdens de lockdown‘ presenteren we je vandaag: De 10 leukste reisdocumentaires!

1. Dark Tourist

David Ferrier bezoekt de meest bizarre toeristische plekken ter wereld. Dark Tourism is een fenomeen waarbij reizigers bepaalde plekken bezoeken die geassocieerd worden met dood en verderf. Deze documentaire laat je versteld staan van de dingen, plaatsen en personen die je kan doen: van een nucleair meer bezoeken tot de huurmoordenaars van Pablo Escobar leren kennen of illegaal de grens met Mexico oversteken. Mensenoffers en zelfmoordcafé’s in Bolivië hebben we er niet in zien verschijnen in deze reisdocumentaire… 🙂

2. Anthony Bourdain – Parts Unknown

In ‘Parts Unknown’ reist de wereldberoemde kok en schrijver Anthony Bourdain -die in 2018 overleed- naar minder bekende delen van de wereld. Hij gaat daar de lokale gerechten, cultuur en geschiedenis te ontdekken.

3. Tales By Light

De beste fotografen ter wereld nemen je -in Tales By Light- mee naar verschillende culturen, gebieden en wilde dieren. Ze proberen de kijker te inspireren om zelf meer te reizen en op ontdekking te gaan. Misschien wel de reisdocumentaire met de meest waanzinnige beelden.

4. Virunga

Deze -met een Oscar beloonde- film laat op een prachtige manier zien hoe de rangers in het National Park iedere dag hun leven riskeren om de bedreigde gorilla’s te redden.

5. The Kindness Diaries

The kindness Diaries is een Netflix documentaire. Leon Logothetis trekt met de motor de wereld in en gaat op zoek naar de goedheid in mensen. Een documentaire met een happy feeling. 😉

6. 72 Dangerous Places to Live

Er zijn plaatsen in de wereld waar het bijna té gevaarlijk is om te leven. Toch besluiten tal van mensen zich hier te vestigen én beslissen tal van toeristen deze plaatsen te bezoeken. Mitch Ryan zoekt in deze reisdocumentaire uit waarom ze dit doen.

7. Unbranded

Noord-Amerika reeds op je bucketlist? Na het zien van deze indrukwekkende beelden wordt dit zeker wel het geval. Vier mannen rijden met 16 wilde mustang-paarden van Mexico naar Canada. Dit doen ze met de bedoeling om de Amerikaanse overheid te laten inzien hoeveel waarde deze wilde paarden hebben.

8. The Ivory Game

Olifanten worden nog steeds iedere dag gedood voor het ivoor in hun slagtanden. In deze documentaire worden de olifantenstropers in Kenia tot de handelaars in China ontmaskerd. Een geweldige bijdrage van de makers in de strijd tegen het stropen en het redden van de Afrikaanse olifant.

9. First Contact: Lost Tribe of the Amazon

De Txapanawa stam in Brazilië leefde tot voor kort in volledige afzondering van de rest van de wereld. In deze docu zie je hoe antropoloog José Carlos Meirelles in contact komt met deze stam. Zelf de Amazone ontdekken? Lees dan zeker ‘De Amazone bezoeken: een unieke ervaring‘.

10. Our Planet

Last but not least: Our Planet. Een documentaire die vast iedereen al kent maar toch zeker niet mag ontbreken op dit lijstje van reisdocumentaires. Ontdek de mooiste plekken op onze planeet en ontdek daarnaast wat de klimaatverandering voor gevolgen heeft in deze adembenemende documentaire. Deze prachtige beelden worden begeleid door de aangename stem van David Attenborough.

Wat is jouw favoriete reisdocumentaire? Hebben wij er één over het hoofd gezien? Laat het ons zeker weten in de comments 😉

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close