De 10 meest inspirerende reisboeken

De lockdown is de ideale moment om inspiratie op te doen voor je volgende reis. Na ‘De 10 beste reisfilms om je bezig te houden tijdens de lockdown’ tonen wij voor jou ‘De 10 meest inspirerende reisboeken’.

1. Ultieme bestemmingen – Lonely Planet

Zoals steeds biedt Lonely Planet ongeëvenaarde kwaliteit met ‘Ultieme bestemmingen’. Hun top 500 bevat zowel toeristische trekpleisters als de verborgen parels van de wereld. De indrukwekkende lijst wordt gepresenteerd met prachtige foto’s. Wat het boek ook ideaal maakt als decoratief kijkboek.

2. The Monk Who Sold His Ferrari – Robin Sharma

The Monk Who Sold His Ferrari is een verhaal over je dromen waarmaken. Het boek gaat over het levensverhaal van Julian Mantle, een succesvolle advocaat, die toch steeds het gevoel heeft dat hij iets mist. Wanneer hij geconfronteerd werd met een existentiële crisis ging hij op zoek naar de zin van het leven.

3. Streets of the World – Jeroen Swolfs

Dit boek is geen leesboek maar een kijkboek. Jeroen Swolfs reisde de wereld rond om in ieder land één foto te maken. Of in ieder geval toch te publiceren. 😉 Die ene foto moet vastleggen hoe het dagelijks leven in dat land eraan toegaat. Dit boek is heerlijk om door te bladeren en je krijgt onmiddellijk zin om je backpack te maken en te vertrekken.

4. How to travel the world on $50 a day – Matt Kepnes

Ongetwijfeld het meest leerzame boek in deze lijst: How to travel the world on $50 a day. In dit boek legt Matt Kepnes (ja die van Nomic Matt) uit hoe je de wereld rondreist op een budget. De tips zijn handig voor iedere reiziger en gaan van travel hacks (hoe je zo weinig mogelijk betaalt voor je vlucht) tot slim bankieren (en hoe je overbodige kosten vermijdt). En dit alles zonder in te boeten aan luxe. Een must-read!

5. Atlas Obscura – Joshua Foer & Dylan Thuras

Dit prachtig geïllustreerd boek geeft informatie over bijzondere plekken in de wereld. Wist jij dat er in Zuid-Afrika een boom bestaat met een stam zo breed dat er een volledige bar in werd gebouwd? Dat er een baby-jumping festival in Spanje bestaat? Hun motto? Iedereen kan een toerist zijn, Atlas Obscura is voor de ontdekker!

6. Before They Pass Away – Jimmy Nelson

Fotograaf Jimmy Nelson reist alle continenten over om waanzinnige foto’s te nemen van verschillende inheemse stammen. Even triest als prachtig wilt de fotograaf nog alle stammen van de wereld vastleggen voor ze uit hun oude leefgewoonten worden verdreven. Daardoor kan dit boek ook als een geschiedenis boek worden gezien dat de tand der tijd zal doorstaan. De luxe editie is een kunstwerk van formaat te noemen.

7. Bucketlist Reizen – Marloes de Hooge

Een boek van Nederlandse bodem! In dit boek somt Marloes de Hooge van Travelvalley 25 reizen op die je volgens haar in je leven moét gemaakt hebben. Of zoals de nr. één comment op Bol het verwoord: indien je na dit boek je koffers niet wil pakken is reizen echt niet aan jou besteed!

8. Wereldplekken – National Geo Graphic

In dit boekt toont National Geo Graphic de 50 meest ongerepte, verlaten, ruige en schilderachtige plekken op aarde. Met oogverblindende beelden van bekroonde natuurfotografen kan je je ogen met dit boek de kost geven.

9. The Alchemist – Paulo Coelho

Paulo Coelho is een wereldbekende Braziliaanse schrijver. In het boek ‘The Alchemist’ haalt hij de avonturier in iedereen naar boven. Deze roman gaat over de jonge schaapsherder Santiago die de wereld wilt rondreizen. Een droom over een verborgen schat zorgt ervoor dat hij er ook effectief mee begint. Wereldwijd zijn van dit boek meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht.

10. Into The Wild – Jon Krakauer

De prachtige film is de verfilming van dit boek waarin de jonge Chris McCandless alleen door de wildernis op ontdekking trekt naar het verre Alaska.

Wat is bij jullie hét boek dat je onmiddellijk zin doet krijgen om te vertrekken?

Zin gekregen om te vertrekken? Bekijk dan zeker onze reizen!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close