De 10 beste reisfilms om je bezig te houden tijdens de lockdown

Nu we allemaal thuis zitten opgesloten is het de ideale moment om weg te dromen bij een film. Om je te inspireren voor je volgende filmmarathon hebben wij de leukste, mooiste, ontroerendste en meest inspirerende films voor jou op een rijtje gezet die ervoor zorgen dat je zo weer wilt vertrekken! Dit zijn voor ons de 10 beste reisfilms! 😉

1. Into the Wild (2007)

Als reisfilms der reisfilms heeft Into The Wild reeds menig reiziger geïnspireerd. Een Amerikaanse jongen is zijn dagdagelijkse leven beu en besluit op een dag zijn rugzak te pakken en te vertrekken. Zijn doel: Alaska, op zoek naar ultieme vrijheid.

2. Wild (2014)

In 1994 beslist een vrouw de Pacific Crest Trail te wandelen om haar scheiding en dood van haar moeder te verwerken. Ze wandelt van de grens met Mexico naar de grens met Canada en komt onderweg heel wat avonturen tegen.

3. City of God (2002)

Deze prachtige film toont het verhaal van jongeren in een van de meest beruchte favelas van Brazilië en hoe ze allemaal op hun manier aan de armoede proberen te ontsnappen.

4. The motorcycle diaries (2004)

Van Che Guevara heeft iedereen al gehoord toch? Deze film is gebaseerd op de reisverhalen van Che Guevara en vertelt het waargebeurde verhaal van de motortocht van de jonge Guevara van Argentinië naar Venezuela.

5. The Bucket List (2007)

The Bucket List is een Amerikaanse drama-komedie film en vertelt het verhaal van twee mannen die in het ziekenhuis worden opgenomen met kanker en besluiten om samen in sneltempo nog zoveel mogelijk items van hun ‘Bucket List’ te schrappen.

6. Seven years in Tibet (1997)

Brad Pitt vertolkt hier het waargebeurde verhaal van Heinrich Harrer. Een Oostenrijkse bergbeklimmer die bevriend raakte met de Dalai Lama in de tijd van de Chinese bezetting in Tibet.

7. On the Road (2012)

On the Road toont de reisverhalen van twee New-Yorkse vrienden die rond 1950 door Amerika reisden en hierbij heel wat personen leerden kennen.

8. Point Break (1991 remake 2015)

Een FBI agent gaat undercover bij een groep vrienden die extreme sports beoefent en zich bezighoudt met bedrijven te straffen die de aarde kapot maken. Ze schuwen hierbij echter geen geweld.

9. Chasing Mavericks (2012)

Losjes gebaseerd op het leven van surflegende Jay Moriarity, die in 2001 op 22-jarige leeftijd verdronk tijdens het surfen. Zijn droom is om op de legendarische Mavericks golven te surfen. Iets wat door vriend en vijand wordt afgeraden.

10. The Art of Travel (2008)

Wanneer Connor Layne zijn trouwplannen in het water vallen besluit hij alleen door Midden- & Zuid-Amerika te gaan reizen. Hij komt al snel terecht bij een groep avonturiers die vastberaden zijn de levensgevaarlijke Darien-Gap te doorkruisen.

Het reisgevoel te pakken gekregen na het bekijken van onze 10 beste reisfilms? Bekijk dan zeker onze reizen!

BONUS (door lezers ingezonden):

  • The beach (2000)

Welke films geven jullie het gevoel onmiddellijk te moeten vertrekken? 🙂

2 thoughts on “De 10 beste reisfilms om je bezig te houden tijdens de lockdown

  1. Into the wild! Een super inspirerende film!
    Moet nog enkele van het lijstje kijken, kan ik me nu met bezighouden!

    1. Hey Ine! Ook mijn favoriet! 😀
      Veel sterkte nog tijdens de quarantaine!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close