Vier adrenaline volle activiteiten in België

Dat we nog niet onmiddellijk naar het buitenland kunnen wisten jullie waarschijnlijk al. Daarom proberen we de laatste weken jullie pijn te verzachten met activiteiten die je kan doen in ons mooie landje. Zo schreven we reeds over 8 plekken om te ontdekken in België en de wilde dieren die je in België kan spotten. Vandaag op het programma: Vier activiteiten voor adrenaline junkies in België.

1. Skydiven

Skydiven is misschien wel één van de meest adrenaline volle activiteiten die er bestaan. De adrenaline rush als de deur van het vliegtuig open gaat is ongeëvenaard. Bij een sprong ga je 4km de hoogte, heb je 50 seconden vrije val gevolgd door een 5 minuten durende afdaling. Je kan op verschillende plekken in België skydiven.

Een tandemsprong (met instructeur) kost je tussen de €190 en €230 euro. Maar wist je dat je voor ‘slechts’ €1300 al de opleiding kan afleggen waarna je solo mag springen?

Skydiven kan in Spa, Moorsele, Schaffen en Genk, Cerfontaine en Suarleé.

File:Antonov An-2 Skydive.jpg
by Krzysztof Wilk

2. Raften

Tegen het brute geweld van het water opbotsen geeft een ongelofelijke kick. Deze activiteit test je uithoudingsvermogen. Wees bereid om nat te worden.

Raften kost ongeveer €35 per persoon en kan in de Ardennen.

Raften Rubber Boot Rivier - Gratis foto op Pixabay

3. Schieten

Eén keer per kalenderjaar mag elke Europeaan zonder licentie in België met vuurwapens schieten in een erkende schietclub. Dit gebeurt ter promotie van de schietsport. Je kan een schietinitiatie volgen bij elke erkende club. Je hebt clubs in Sint-Niklaas, Kontich, Ruisbroek, Oostende, Gent, Leopoldsburg, …Meer info vind je op de website van de Vlaamse Schietsportkoepel.

armen, binnen, binnenshuis

4. Scheur met je wagen over een circuit

Met je eigen auto op een circuit rijden is de ideale manier om je auto uit te testen zonder last te hebben van flitsers of het verkeer. Zo kan je met je eigen auto op een circuit gaan rijden op zogenaamde trackdays. Hierbij heb je geen licentie voor nodig, enkel een normaal rijbewijs. Bijna op elk permanent circuit kan je rijden met je eigen auto.

actie, asfalt, auto's

Welke adrenaline volle activiteiten kennen of doen jullie nog in België?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close