Morro Dois Irmãos, het beste uitzicht van Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is een prachtige stad. De meeste mensen denken dat het mooiste uitzicht vanaf het Christusbeeld of vanaf de suikerberg te bezichtigen is. Hier zijn wij het niet mee eens. Wij vinden dat de mooiste uitzichten vanuit de favela’s komen aangezien deze hoger liggen. Het allermooiste uitzicht zagen we vanop de ‘Two Brothers Hill’. Hieronder lees je hoe je er komt.

Opgelet: Om op dit punt te komen moet je een motortaxi nemen door een favela en anderhalf uur door een jungle bovenaan een favela hiken. De veiligheid in een favela kan snel veranderen. Vraag steeds na of de favela waar je naartoe wil op dat moment  nog steeds veilig is. Nog steeds geïnteresseerd of net nog meer getriggerd? Geloof me: het is het waard!

Hoe kom je er?

Stap 1:

Neem de bus of taxi naar de Vidigal favela. Je kan elke bus nemen vanuit Ipanema of Leblon waar ‘Vidigal’ op staat. Als je een taxi neemt, zorg dan dat hij je afzet bij de motortaxi’s. Vaak zullen taxi’s aandringen dat ze je naar boven kunnen brengen of naar andere vertrekpunten. Op het moment van schrijven waren deze andere vertrekpunten niet veilig en zelfs afgesloten door de politie.

Stap 2:

Hierna zijn er twee opties:

  • Of je neemt een busje naar boven (staan vanboven naast de motortaxi’s)
  • Of je kiest voor de avontuurlijke optie en neemt en motortaxi (kan je niet missen vanaf ze een ‘gringo’ de taxi of bus zien uitstappen beginnen ze op je te roepen om je naar boven te mogen brengen. Indien ze vragen naar waar volstaat: “Trilha Dois Irmãos”

Beide opties kostten op moment van schrijven even veel en stond boven de motortaxi’s geadverteerd. Betaal niet meer als wat er op het bord staat.

Stap 3:

De motortaxi’s zetten je af aan een kraampje waar drank en snacks verkocht worden helemaal vanboven in de favela. Hier moet je naast het voetbalveld naar de hike stappen. Dit ziet er een beetje vreemd uit maar klopt wel degelijk. De hike duurt ongeveer een uur en half en is vrij stevig. Onderweg kom je prachtige uitzichten tegen.

Na de hike wandelden we door de favela terug naar beneden om daar de bus te nemen.

Technisch:

Duur: 1,5 uur
Meenemen:

En jij heb jij de hike al gedaan? Nog tips voor uitzichten in Rio de Janeiro? Wil je meer favela ervaring opdoen? Vergeet dan zeker dit artikel niet te checken!

0 thoughts on “Morro Dois Irmãos, het beste uitzicht van Rio de Janeiro

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close