Machu Picchu met minder dan €50 op zak

Machu Picchu is een van de 7 moderne wereldwonderen. Een must voor elke avonturier, backpacker en iedereen die Peru bezoekt. Jammer genoeg lees je op vele blogs steeds hetzelfde: het is niet goedkoop. Klopt ook: alleen de trein al vanaf Hydroeléctrica kost je omgerekend min of meer 120 euro. Gelukkig is er een andere manier. Wij tonen je hoe je Machu Picchu kunt bezoeken op een budget.

Goedkoop heeft voor iedereen een andere definitie, maar als ik jullie er vertel dat je dit wereldwonder kan bezoeken (zowel transport als inkom) voor minder dan €50 vanuit Cusco, valt het best wel mee toch?

Zo bezoek je Machu Picchu met een budget van €50:

  1. Neem de bus vanuit Cusco naar Santa Maria
    Vanaf Terminal de Quillabamba kun je om 08u00 ‘s ochtends de bus nemen naar Santa Maria. Dit zou je niet meer als 15 soles mogen kosten! Let op: ze proberen je steeds een hogere prijs aan te smeren. Afdingen is de boodschap! Voor je de bus opstapt moet je nog eens 0.5 cent instapkost betalen. Tip: de bus maakt een lunchstop, heerlijke maaltijden voor 5 soles!
  2. Waar de bus je afzet moet je een collectivo (gedeelde taxi/bus) nemen naar Hydroeléctrica. Dit mag je niet meer dan 15 soles kosten en neemt je over prachtige, kleine wegen, vlak naast een ravijn! 🙂
  3. Vanuit Hydroeléctrica stap je over het treinspoor naar Aguas Calientes. Je kan steeds veilig naast het pad lopen en hoort de trein van ver aankomen. Je kan niet mislopen, je ziet 10-tallen toeristen hetzelfde pad nemen! De wandeling is ongeveer 13km en kan met het warme tropische weer bijzonder pittig zijn. Neem enkel het hoognodige, voldoende snacks en water mee!
  4. In Aguas Calientes kan je in het officiële kantoor het toegangsticket voor Machu Picchu kopen. Ga je in het hoogseizoen? Dan koop je het ticket best op voorhand online. Dit kost je 125 soles.
  5. Zoek een hostel/plaats om de (korte) nacht door te brengen. Ik deed dit plaatselijk, ga je in het hoogseizoen, raad ik je aan iets op voorhand te boeken. Mijn hostel kostte 42 soles en ontbijt was inbegrepen.
  6. Sta vroeg op en ga in de rij staan aan de inkom. Ik stond er om 4u30 en er stond al ongeveer 20 man voor mij. Hou er rekening mee dat de deuren slechts openen om 6 en het nog een zeer pittige wandeling van 2u trappen lopen is.
  7. Geniet van het machtige uitzicht.
  8. Na het heerlijke uitzicht moet je terug naar beneden en langs het treinspoort naar Hydroeléctrica stappen. Van hieruit is de makkelijkste manier een collectivo naar Cusco nemen. Dit kost je mits onderhandelen slechts 35 soles.
Machu Picchu: food on the way
Onderweg naar Machu Picchu stopt de publieke bus aan een lokaal eetkraampje!
Machu Picchu: the way to hydroelectrica
De weg met de collectivo naar Hydroelectrica
Machu Picchu
De heerlijke hike langs het treinspoor
De trein passeert meerdere malen tijdens de wandeling

Hebben jullie Machu Picchu al gedaan? Zo ja, op welke manier? Zou je het kunnen doen op deze manier of liever wat meer luxe?

1 thought on “Machu Picchu met minder dan €50 op zak

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close