10x wat te doen in Valparaiso

Valparaiso, misschien wel de meest besproken stad van Chili! Dit kleurrijk kuststadje ligt slechts op een uur en half rijden van Santiago en wordt door vele blogs -TERECHT!- aangeprezen als een leuker alternatief. Aangezien mijn toenmalige vriendin hier op moment van schrijven verbleef, heb ik hier enige tijd versleten en kan ik jullie dus mijn favoriete plaatsen aanraden! Mijn favoriete bezigheden:

1. Verloren lopen in de kleurrijke straatjes

Alle straatjes in Valparaiso zijn gekleurd. Of het nu de koloniale huisjes zijn, of de prachtige graffiti. De -vaak politiek geladen- graffiti blijft verbazen en aanzetten tot nadenken. De muurtekeningen zijn sinds 2003 zelfs erkend door UNESCO en mogen door huiseigenaren of de lokale regering dus niet zomaar verwijderd worden! TIP: let zeker op de tekeningen op de trappen, vaak is hier door artiesten iets zeer leuk mee gedaan! 🙂

2. De marktjes bezoeken

Koop lokaal! Dit geldt zeker in Chili. Supermarkten en winkels zijn duur, martkjes zijn (veel) goedkoper.
Groentenmarkt: Mercado El Cardonal
Vismarkt: Caleta Portales
Kledingmarkt en meer: Feria de las Pulgas

3. Dagtrip naar Viña del Mar

Fancy stadje met leuke restaurantjes, bars en clubs op slechts 20 minuutjes rijden van Valparaiso. Meer valt er niet te zeggen over Viña. Ook niet te vergeten: top-kwaliteit stranden! 😉

4. Zeeleeuwen spotten in Caleta Portales

Misschien wel mijn favoriete spot uit Valparaiso. Zeeleeuwen spotten, een vismarktje, een empanada eten met verse zeevruchten, toprestaurants (opletten: duur!), of gewoon naar het strand gaan: het lijkt wel of alles hier mogelijk is!

5. Free Walking Tour

Een gratis walking tour (tips worden wel verwacht) waardoor je heel wat meer leert over de geschiedenis van Valparaiso, Chili en de kunst die je op de straten ziet. What do I need to say more?

6. Caleta El Membrillo

Dit is een pier waar wordt gevist, empanadas en verse vis worden verkocht en vaak zeehonden te spotten zijn. Kleiner als Caleta Portales, maar ook veel minder toeristisch. Persoonlijk zou ik de empanadas de lekkerste van Valparaiso al dan niet Chili durven noemen! Je vindt hier ook veel erg betaalbare visrestaurants terug al!

7. Piscola’s drinken tot de vroege uurtjes

Valparaiso loopt bijna over van de vele levendige clubs en bars waar drank (en drugs) rijkelijk vloeit. Wat dan ook je muziekstijl is, voor ieder wat wils!

8. De cerros bezoeken via de kabelliftjes

Conception en Alegre zijn de twee meest toeristische en bezochte cerros van Valparaiso. Van hieruit heb je een prachtig zicht op de stad. Als je deze cerros bezoekt vergeet dan zeker geen kabelliftje naar boven te nemen, een unieke ervaring!

9. Stranden bezoeken

Zowel Valparaiso,Viña del Mar en Reñaca hebben een overvloed van stranden waaruit je kan kiezen. Van bohemische stranden in Valpo tot luxueuze stranden in Reñaca. Hoeft niet te verbazen dat dit voor veel toeristen dan ook een van de favoriete bezigheden is.

10. Sandboarden in Concón

Vooral Iquiqe staat in Chili bekend om te sandboarden. Wat minder mensen weten is dat dit op 40 minuten rijden van Valparaiso ook mogelijk is aan een veel lagere prijs en met veel minder mensen. Neem de bus richting Concón, stap af aan de zandduinen, huur een plank beneden, wandel naar boven met de plank en sandboarden maar! 😉

De leukste hostels vind je op Booking!

En jij? Wat zijn jouw favoriete activiteiten om te doen in Valparaiso? Twijfel niet om het ons te laten weten via de comments!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close