De 5 beste dingen om te doen in Marseille

Marseille… De meningen over deze uitzonderlijke stad aan de Côte d’Azur zijn verdeeld. Toen mensen vernamen dat ik naar Marseille ging was de eerste reactie vaak: BE SAFE!

Toegegeven: er hangt een speciale sfeer. Een trainingspak is misschien het meest gedragen kledingstuk en de franse rap klinkt luid door de speakers van de voorbijrijdende auto’s. Zolang je in de toeristische gebieden blijft en -zoals in elke grootstad- een beetje op je hoede bent voelde het alvast niet onveiliger aan dan pakweg Brussel of Parijs.

Meer nog: ik vond het een heerlijke stad! Prachtige uitzichten, goed weer, mooie natuur voor het uitkiezen & verse vis. Wat wil een mens meer? Wat je dan zoal kan doen in Marseille? Dat vertellen we je hier! 🙂

1) Bezoek de Vieux Port

De oude haven in Marseille is er één om U tegen te zeggen! Er liggen vele boten en de haven wordt bewaakt door twee forten: Het fort Saint-Nicolas en het fort Saint-Jean. Vroeger was er hier een industriële haven, maar ondertussen heeft de industrie plaats gemaakt voor plezierbootjes. Daarnaast is er dagelijks een markt waar je verse vis en schaaldieren kunt kopen en zijn er talrijke restaurantjes en café’s. Je kan er ook taxi- en ferryboten nemen naar nabij gelegen dorpjes.

Vieux Porte
De oude haven met de vele plezierbootjes

2) Bezoek de Notre-Dame de la Garde

De Notre-Dame de la Garde is een basiliek gesitueerd op het hoogste punt van Marseille. Dit zorgt voor indrukwekkende uitzichten. Alleen hiervoor is dit neo-Byzantijnse bouwwerk al een bezoekje waard. Vanaf de oude haven is het een 45 minuten wandelen. Daarnaast kan je een ‘treintje’ of een taxi nemen.

Notre-Dame
Vanaf de Notre Dame heb je spectaculaire zichten over Marseille

3) Ga hiken of klimmen bij de calanques

Een calanque is een diepe vallei, deels ondergedompeld in de zee. Vanaf Les Goudes Villages begint de wandeling naar de calanques van Marseille. Bij Les Goudes Villages zijn ook enkele visrestaurantjes met indrukwekkende terrassen, maar je kan wel best van ter voren reserveren. Ze zijn namelijk vaak volgeboekt. Bij de calanques kan je gaan hiken, klimmen of je kan ze bezoeken met de boot!

calanque
Een calanque met prachtig blauw water

4) Eet verse vis in de vele restaurantjes

Marseille is een havenstad. Dit betekent dat er enorm veel visrestaurantjes zijn. Het typische gerecht van deze streek is de bouillabaisse, maar er is voor ieder wat wils! De meeste restaurantjes vind je terug rond de Vieux Port.

Enkele aanraders:

  • Boite a Sardine
  • Les Amateurs
  • Voor een aper’eau: Café de l’Abbaye

5) Bezoek de prachtige stranden

De meeste mooie stranden bevinden zich in de calanques, maar er zijn er ook enkele in Marseille zelf te vinden. Daarnaast kan je ook een dagtrip maken naar Cassis, een prachtig vissersdorpje!

Onze tips:

  • Plage des Catelans: het eerste strand van Marseille. Vooral gekend voor volleybal. Daarnaast zijn hier een aantal kioskjes en snack-standjes.
  • Plage du Vallon des Auffes: meer een zwemspot dan een strand, maar dit trekt veel jongeren aan.
  • Plage Bonneveine: zeker niet het mooiste, maar wel het drukste! Ideaal voor people-watching 😉

Strand marseille
Eén van de strandjes bij Cassis

Wat vonden jullie van Marseille?



Booking.com

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close