Düsseldorf tijdens de kerstdagen: Een feestelijke ervaring!

Düsseldorf is een stad in het westen van Duitsland bekend om zijn mode, kunst en nachtleven. Tijdens het kerstseizoen verandert de stad in een magisch wonderland met zijn feestelijke decoraties en markten. In dit artikel behandelen we een aantal van de plaatsen en evenementen die je gezien moet hebben in Düsseldorf tijdens Kerstmis. Zo kan jij het meeste uit je citytrip halen!

Kerstmarkten

De attractie waar iedereen voor naar Düsseldorf trekt rond kerst zijn uiteraard de Kerstmarkten. Er zijn er verschillende verspreid over de stad, elk met zijn unieke charme. De belangrijkste markt bevindt zich in het centrum, op de Marktplatz, en staat bekend als de “Engelchenmarkt”. Hier vind je traditionele ambachten, hapjes en tapjes, en kan je genieten van live muziek en entertainment. De markt is prachtig versierd en biedt een mooie verscheidenheid aan kraampjes.

Schaatsen

Een andere populaire activiteit tijdens kerst in Düsseldorf is schaatsen. De stad heeft verschillende openlucht schaatsbanen die perfect zijn voor een gezellig dagje uit met familie en vrienden. De grootste ijsbaan bevindt zich op de Corneliusplatz en is geopend van november tot januari. De ijsbaan trekt zowel locals als toeristen en naast schaatsen kun je er ook nog curlen. Een precisiesport die iets wegheeft van bowlen en petanque.

Königsallee

Als je op zoek bent naar een unieke winkelervaring, ga dan tijdens Kerstmis naar de Königsallee. De ze prachtige straat wordt omgetoverd tot een winterwonderland: zijn luxe winkels versierd met feestelijke verlichting en decoraties. Je kan ook genieten van de openlucht ijsbaan en andere kerstevenementen. De Königsallee is een geweldige plek om kerstcadeaus, chique mode en andere luxeartikelen te vinden.

Rheinturm

Voor een prachtig uitzicht over de stad tijdens de kerstdagen gaat u naar de Rijntoren. De toren ligt aan de oever van de Rijn en biedt een panoramisch uitzicht over de stad en de versieringen. Daarnaast kan je er ook een iets eten of drinken in een van de twee restaurants in de toren, die een uitstekend uitzicht over de stad bieden. De ene optie is het verfijnde restaurant QOMO, dat Aziatische gerechten en eerstklas cocktails serveert. De andere optie is het meer casual M168 Lounge & Restaurant, dat internationale gerechten serveert. De laatste optie gaf ons een beetje cafetaria vibes. Ga na het diner naar de cocktailbar van de toren, die ook een spectaculair uitzicht over de stad biedt.

Lunch in de Japanse wijk

Lunchen in de Japanse wijk was een goede keuze. De wijk is beter bekend als “Little Tokyo” en heeft een verscheidenheid aan restaurants die traditionele Japanse gerechten serveren. Denk aan: sushi, ramen, noedels en Japanse grill. Het is alsof je een stukje Japan in Duitsland hebt gevonden. Ga steeds op tijd: voor de meeste restaurants moet je even aanschuiven.

Kortom: Düsseldorf is een stad die je moet bezoeken tijdens de kerstdagen. Van de feestelijke kerstmarkten en ijsbanen tot de unieke winkelervaringen en het adembenemende uitzicht vanaf de Rheinturm, er is voor ieder wat wils. Vergeet niet te reserveren in een van de restaurants in de Rheinturm en geniet van een heerlijke maaltijd met een prachtig uitzicht over de stad. Ga na het diner naar de cocktailbar van de toren voor een slaapmutsje en nog meer adembenemende uitzichten.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close