De 10 leukste lunch spots van Brussel

Brussel is een stad naar ons hart. De verschillende wijken, culturen en soorten mensen zorgt dat er voor ieder wat wils is. Dagje citytrippen in Brussel? Of je nu zin hebt in een simpel broodje of de lekkerste garnaalkroket en oester, wij doken alvast in onze archieven en zochten voor jullie de leukste lunchspots van Brussel uit!

Onze 10 leukste lunch spots

Mer du Nord

Onze nummer één: Mer du Nord of de Noordzee. Streetfood op een ander level. Heerlijk om in de vlakke zon een glaasje rosé te drinken en een garnaalkroket te eten. Steeds open van dinsdag tot zondag. Tip: veel van de gerechtjes kan je delen!

Adres: Sint-Katelijneplein 50, 1000 Brussel

De Pistolei

Een authentieke en bovenal lekkere broodjesbar. Omdat je soms niet meer nodig hebt dan een belegd broodje. Bij De Pistolei ben je dan aan het juiste adres.

Adres: Magdalenasteenweg 5, 1000 Brussel of Arenbergstraat 32, 1000 Brussel

Chez Richard

Een lekkere kom soep, taart of gravlax. Chez Richard heeft het allemaal op de kaart. Na de lunch kan je hier blijven plakken met enkele hapjes. Onder andere met een fancy curryworst, een bordje kaas of garnaalkroketten. Dit uiteraard vergezeld van een drankje. Het leuke is dat deze bar aan de prachtige wijk Zavel ligt: ook wel het kleine Parijs van Brussel genoemd.

Adres: 2 Rue Des Minimes, 1000 Bruxelles

La Fabrique en ville

La Fabrique is een hippe ontbijtplek in het Egmont park. De zaak is cosy en modern ingericht en heeft prachtige grote ramen. Op de kaart? Eieren op alle mogelijke manieren, belegde boterhammen én fish & chips.

Adres: Waterloolaan 44, 1000 Brussel

Crème

De beste pannekoeken? Die vind je bij Crème! Daarnaast vind je er ook belegde boterhammen en slaatjes.

Adres: Rollebeekstraat 30, 1000 Brussel

Frank

‘Breakfast Lunch Coffee’ staat er te lezen op Instagram. Daarnaast hebben ze ook nog topwijnen in de aanbieding. Do we need to say more?

Adres: Prinsenstraat 14, 1000 Brussel

Le Pré-Salé

Iedere week van maandag tot vrijdag een lunch formule voor €12,90. Wat je hiervoor krijgt? Een halve kilo mosselen en frietjes! Daarnaast hebben ze nog veel pure Belgische gerechten. Hier kun je van genieten in een gezellige setting.

Adres: Vlaamsesteenweg 20, 1000 Brussel

Wolf

Wolf is een grote foodmarkt genesteld in een oude bank. Ze serveren streetfood van alle uithoeken van de wereld.

Adres: Wolvengracht 50, 1000 Brussel

Yamayu Santatsu

Wanneer je bij Yamayu Santatsu binnenstapt waan je jezelf onmiddellijk in Japan. Het trekt dan ook veel Japanse klanten aan. Als dat geen garantie is van kwaliteit! Tip: wil je de Chirasi? Dan kan je best reserveren.

Adres: Elsensesteenweg 141, 1050 Elsene

Jeanbon

‘The Best Sandwish of Brussels’ volgens Google. En volgens ons eigenlijk ook. Jeanbon staat gekend om enkel met kwaliteitsproducten te werken. Deze staan dan ook mooi tentoongesteld. Daarnaast bieden ze ook nog slaatjes en schotels aan.

Adres: Naamsestraat 87, 1000 Brussel

Wat zijn jouw favoriete spots in Brussel? Laat het ons weten in de comments! 😉

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close