Prachtige verborgen parels in België

Het kunnen niet altijd grote steden, indrukwekkende natuurfenomenen of heerlijke hotels zijn. Er zijn ook vele kleine, onbekende parels te ontdekken in België. Wij zochten er vandaag enkele voor jullie uit!

1. Helsheaven

Op het hoogste punt van Helshoven kan je genieten van een adembenemend zicht over het Haspengouwse landschap. Vele oude kersenbomen vielen in 2016 ten prooi aan een besmettelijke ziekte waarop ze gekapt moesten worden. In dit kunstwerk krijgen deze bomen een nieuw leven.

Meer info: https://www.visitlimburg.be/nl/wat-te-doen/helsheaven

Helsheaven
Door Joeri Erregeerts, www.instagram.com/brand.new.image

2. De Vlooybergtoren

De Vlooybergtoren staat op één van de hoogste punten van het Hageland. Het is misschien geen ‘onontdekte parel want je kent hem vast van de tv-serie ‘De Callboys’. De toren is 11m hoog en 20m lang en biedt -bij mooi weer- zowel zicht op de koeltorens van Electrabel als op de schachten van de Limburgse koolmijnen.

Meer info: https://www.toerismevlaamsbrabant.be/producten/bezoeken/bezienswaardigheden/vlooybergtoren/

Vlooybergtoren  3340
Door Daniel Corthaut

3. De abdij van Averbode

De geschiedenis van de abdij van Averbode gaat reeds 10 eeuwen terug. De abdij wordt bewoond door Norbertijnen. Overdag is het binnenplein van de abdij steeds vrij te bezoeken.

Meer info: https://averbodemoment.be/nl/home/

Averbode, Abdij van Averbode.
Door What’s Around

4. Spookstad Doel

Doel is een dorp in Oost-Vlaanderen. Het kwam vaak in het nieuws omdat het zou verdwijnen door de plannen van de haven van Antwerpen om uit te breiden. Dat kwam er echter nog niet van en momenteel is Doel een spookstad waar je veel street-art kan aantreffen. Let wel op: er zijn nog steeds bewoners. Respecteer steeds de eigendommen en blijf op openbaar domein!

Meer info: https://nl.wikipedia.org/wiki/Doel_(plaats)

Doel
Door Gimi’s Picts.

5. De doorzichtige kerk van Borgloon

In Borgloon staat een doorzichtige kerk. Het is daarmee één van de meest bijzonderste kerken ter wereld. Dertig ton staal was er nodig voor deze constructie. De kerk staat midden in de natuur. Je bezoekt de kerk best rond zonsopgang of -ondergang. Dan is ze het mooist. Het kunstwerk noemt ‘Reading Between the Lines’.

Meer info: https://www.borgloon.be/pit-gijs-van-vaerenbergh-reading-between-the-lines

Borgloonkerkje

6. De abdij van Villers La Ville

De abdij van Villers werd gesticht in 1146 in opdracht van Sint-Bernardus. De bouw gebeurde tussen 1190 en 1267. In 1794 was er een oorlog tussen Frankrijk en de Zuidelijke Nederlanden. Hierdoor kwam de abdij in handen van een handelaar in bouwmaterialen. Hij besloot de abdij stelselmatig te slopen. Wat er later overbleef werd verwaarloosd. Dit levert ons nu indrukwekkende ruïnes op.

Meer info: https://villers.be/nl

Door Napoleon Vier, CC BY-SA 3.0

7. De grotten van Folx-les-Caves

De grotten van Folx-les- Caves zijn niet natuurlijk gevormd. Ze werden reeds eeuwen geleden uitgegraven als ondergrondse groeven. De grotten liggen meer dan 15m onder de grond en over het ontstaan ervan is weinig geweten. Bovendien zijn ze in de loop der jaren al voor verschillende doeleinden gebruikt: van geheime misdiensten door vervolgde priesters tot een champignonkwekerij. Controleer steeds de openingstijden: de grotten zijn immers vaak gesloten voor het publiek!

Meer info: http://www.folx-les-caves.com/grottes/

De grotten van Folx les Caves: één van de verborgen parels van België!
Door Onbekend – http://www.grottes-folxlescaves.com, CC BY-SA 3.0

Wat zijn voor jou de mooiste verborgen parels van België? Laat het ons weten! 😉

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close