Panama neemt vergaande maatregelen tegen Corona

Terwijl Nicaragua tot op heden beslist om geen maatregelen te nemen en vertrouwt op God in de strijd tegen COVID-19, houden de maatregelen in Panama in dat burgers alleen nog op basis van hun geslacht op bepaalde dagen naar buiten mogen.

Sinds vorige woensdag mogen mannen enkel dins-, donder- en zaterdagen de straat nog op voor essentiële zaken. Vrouwen op hun beurt mogen het huis verlaten op de andere doordeweekse dagen. Zondags heeft iedereen huisarrest. Daarnaast mogen ze telkens maar in blokken van 2 uur buiten, afhankelijk van het laatste cijfer op hun identiteitskaart of paspoort. Er zijn strenge controles. Ietwat aparte maatregelen, maar met een duidelijke doel:

– de maatregelen maken het voor de politie makkelijker te controleren dat iedereen zich aan de richtlijnen houdt
– ze verminderen drastisch het aantal mensen tegelijkertijd op een publieke plaats
– in principe kom je buitenshuis steeds met dezelfde ‘groep’ mensen in contact

Panama heeft ook al het vliegverkeer geschrapt, luchthavens gesloten, een avondklok ingesteld en alle grenzen (land, lucht & zee) gesloten. Mensen die zich niet aan de richtlijnen houden kunnen boetes krijgen tussen de 50.000 en 100.000$. Het is daarmee een van de landen in de regio met de meest strikte maatregelen. Momenteel (11 april) telt het land 74 doden en rond de 3000 bevestigde besmettingen.

Met oog op onze groepsreis houden wij de situatie nauw in het oog. Wij proberen jullie steeds zo snel, open én eerlijk mogelijk te informeren.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close