Wat te bezoeken en waar te eten in Kopenhagen?

Hierbij presenteren we ons eerste artikel van een gastschrijver: TZ. Zelf gastschrijver worden of samenwerken? Contacteer ons!

Wat te bezoeken?

TIVOLI GARDENS (Vesterbrogade 3)

Tivoli Gardens is een pretpark knal in het midden van de stad, een echte aanrader als je zin hebt om je avond te spenderen op rollercoasters. Hier alvast de link naar de site van Tivoli: https://www.tivoligardens.com/

CARLSBERG BREWERY TOUR

Een enorme aanrader voor liefhebbers van bier. Daarnaast is het sowieso een mooie uitstap aangezien de brouwerij gelegen is op een berg met een uitzicht over heel Kopenhagen. Indien je de kans hebt is het aan te raden de ‘special tour‘ te doen. Deze versie van de tour is volledig anders aangezien je op plekken mag komen die anders ‘off limits’ zijn: een beetje een kijk achter de schermen van de brouwerij. De ‘special tour’ gaat veel meer over de geschiedenis van de familie dan over het brouwen van bier.
https://www.visitcarlsberg.com/

BOTANICAL GARDEN

Kopenhagen heeft een overvloed aan parken: veel te veel om ze allemaal te doen, maar een aanrader is alvast de Botanical Garden. Hier vind je een oase van rust in een omgeving van duizenden verschillende planten en bloemen.

VRIJSTAD CHRISTIANA

Vrijstad Christiana, meestal kortweg Christiana genoemd is een buurt die zichzelf onafhankelijk van Denemarken heeft verklaard. Dit gebied kent een vorm van zelfbestuur. Softdrugs is er ‘legaal’ en wordt er openlijk verkocht. Enkele keren per jaar valt de politie binnen om de softdrugs te verwijderen. Waarschuwing: ‘s nachts kan het gevaarlijker worden.

HAVNEGADE 

Havnegade is een promenade aan het water in het centrum van Kopenhagen. Hier kan je langs de dokken wandelen. De architectuur is er mooi en het is er erg rustgevend.

DIVERS

Ik som alvast nog enkele belangrijke bezienswaardigheden op:

Little Mermaid Statue ligt wel wat afgelegen van de andere bezienswaardigheden, maar is wel leuk om naartoe te fietsen, aangezien Kopenhagen de fietshoofdstad van Europa is. 

Strøget is zowat dé shopping area van Kopenhagen en leidt u naar de oude stad waar je veel boetiekjes hebt. Een heuse aanrader voor de shopaholics!  

Nyhavn is de historische haven van Kopenhagen. Leuk om een foto te nemen en een heel ‘instagrambare’ plek. Verwacht je wel aan een grote drukte.

Waar te eten?

ATELIER SEPTEMBER (Gothersgade 30)

Interessant voor ontbijt of lunch. Weet wel dat plaatsen beperkt zijn dus dat je soms even moet wachten.

STICKS AND SUSHI 

Een keten in Kopenhagen en zijn er dus meerdere van. Best even navragen/opzoeken welke het dichtstbij gelegen is.

TORVEHALLERNE (Frederiksborggade 21)

Eén van de vele typische foodhallen die Kopenhagen te bieden heeft. Hier kun je de typische delicatessen proeven!

BROENS GADEKOKKEN (Strandgade 95)

Schaatsen en genieten van streetfood? Klinkt als een must-do!

KODBYENS FISKEBAR (Flæsketorvet 100)

Eén van de bekendste visrestaurants in Kopenhagen! Let wel op: dit restaurant kan vrij prijzig uitvallen!

REFFEN

Streetfood, stranden in het stad, muziek, skateparken, feestjes? Thé place to be!
https://reffen.dk/

Boek je hotel/hostel NU via Booking!

ENJOY YOUR TRIP

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close