Eén prachtige & goedkope citytrip voor elke maand van 2020

Allereerst willen we jullie allen een gelukkig nieuwjaar toewensen. Dat al jullie dromen mogen uitkomen en dat jullie uiteraard veel mogen reizen. Ook voor ons wordt 2020 een spannend jaar: we hebben grootse plannen waar we jullie binnenkort eindelijk op de hoogte van kunnen brengen. Volg ons zeker via Instagram & Facebook om er als eerste bij te zijn!

Daarnaast willen we jullie voor elke maand van dit jaar een goedkope citytrip cadeau doen! We zullen jullie hieronder voor elke maand een topbestemming aan een topprijs laten zien! Snel boeken is de boodschap! 😉

Let op: de reizen zijn geselecteerd op solo-backpackers! Dit betekent dat je meestal in hostels zult overnachten! Liever een hotel? Klik dan even door via de link en ik ben zeker dat je ook goede deals zal vinden!

JanuariFebruariMaartAprilMeiJuniJuliAugustusSeptemberOktoberNovemberDecember

Januari

Stockholm – 5 nachten – €60

Voor januari hebben we Stockholm gekozen! De vliegtuigprijzen zijn -belachelijk!?- goedkoop en in januari valt er best wat te doen in deze prachtige stad.

Via Skyscanner vind je in januari vluchten vanaf 10 euro heen- en terug naar Stockholm. Let op: je vliegt op Stockholm NYO, dit is een luchthaven die 100km buiten Stockholm ligt. Dit is via het openbaar vervoer ongeveer een uur en half reizen tot Stockholm Centrum. De supersnelle Arlanda Express brengt je er in 20 minuten voor slechts 20 euro!

Schermafbeelding 2020-01-07 om 14.49.00
Dit is een voorbeeld van 17 tot 22 januari

Daarnaast kan je via Booking bijvoorbeeld hostel Dalagatan vastleggen. Dit kost je slechts  49 euro voor de 5 nachten!

Stockholm is dé place to be in januari! In december sneeuwt het nog niet altijd, maar in januari heb je enorm veel kans op sneeuw! Dat betekent: honden-sleden, schaatsen, ice-hockey, winter-boat-tours, skiën, Skansen bezoeken in de sneeuw en erna opwarmen in heerlijk warme sauna’s!

image.png
image.png
image.png

Februari

Tel Aviv – 7 nachten – €150

In Tel Aviv heb je in februari al mooie temperaturen rond de 20°C. Je hebt er strand, ongelofelijke cultuur, lekker eten en een enorm stevig nachtleven. In februari zijn de tickets relatief goedkoop: vanaf 50 euro vlieg je heen- en terug vanuit Charleroi. Tickets vind je hier! (Skyscanner) Van 11- tot 18 februari kost je ticket exact 50 euro!

Daarnaast heb je vele hostels waar sociale hosts er alles aan doen om hun gasten zich zo snel mogelijk thuis te laten voelen. Zo slaap je in RED – Home for travellers deze 8 dagen al voor 100 euro!

Maart

Porto – 3 nachten – €60

Porto loopt in maart nog niet vol met toeristen en toch kan je er al van aangename temperaturen (tot 20°C) genieten. De vliegtickets komen momenteel op €30 om van 3 tot 6 maart te gaan.

Slapen kan je dan weer goedkoop in THE HOSTEL, zoals de naam al doet vermoeden is dit een hostel. The Hostel is enkel voor volwassenen en heeft een buitenzwembad, lounge en tuin. De prijs voor 3 nachten bedraagt 30 euro.

April

Warschau – 2 nachten – €33

In april is het tijd om naar Polen te gaan! De hoofdstad heeft cultureel helaas niet veel te bieden, maar je kan er enorm goedkoop shoppen, eten én (wodka?-) drinken! Daarnaast heeft de stad nog een bruisend nachtleven!

De tickets vind je via Skyscanner al voor een luttele €20! Slapen kan dan weer voor het minieme budget van €13 voor twee nachten in het ‘Just Sleep’ hostel!

Mei

Boedapest – 5 nachten – €76

Boedapest is altijd een goed idee! Of je nu de cultuur wilt opsnuiven in deze prachtige stad, wilt relaxen in de thermen of een spetterend feestje wil meepikken: het is allemaal mogelijk.

Van 2- tot 7 mei betaal je €37 voor je vliegticket. Slapen kan je vanaf 39 euro voor de 5 nachten in het Unity Hostel.

Juni

Barcelona – 5 nachten – €123

Twaalf uren zon per dag, temperaturen rond de 24°C, volle stranden en geen regen. Dat is Barcelona in Juni.

Van 4- tot 9 juni betaal je €44 euro voor je rechtstreekse vlucht vanuit Brussel. Geen extreem lage prijs maar gecombineerd met het Mellow hostel -waar je slechts €79 euro betaalt voor de vijf nachten- is dit nog steeds een enorme deal!

Juli

Athene – 3 nachten – €150

Voor cultuur en geschiedenisliefhebbers is Athene een goudmijn. Daarom hoeft deze stad niet duur te zijn: vliegtickets van 1- tot 4 juli kosten je nu rond de €130 euro. In Pagration Hostal slaap je deze nachten voor slechts €20!

Augustus

Zadar – 6 nachten – €182

Van Zadar kan je veel verwachten: een uniek historisch centrum, wijngaarden en prachtige zonsondergangen: het zijn slechts enkele elementen in de ellenlange rij dat Zadar aan te bieden heeft.

Rechtstreekse vluchten vind je (18- tot 24 augustus) vanaf 126 euro via Skyscanner en Momondo. Slapen kan heel goedkoop in het Mali Jago Hostel.

September

Sofia – 2 nachten – €62

Sofia is de hoofdstad van Bulgarije. De stad is minder bekend, maar komt steeds meer op. Tickets zijn heel vaak spotgoedkoop en de stad is met zijn vele historische gebouwen zeker de moeite waard om te bezoeken! Voorbeelddata: 21- tot 23 september.

Tickets: €42 via Skyscanner
Slaapplaats: H20 Hostal via Booking

Oktober

Boekarest – 4 nachten – €83

Al is Boekarest vast niet de eerste bestemming die in je opkomt voor een citytrip: toch is het een ongelofelijke bestemming. In de stad zijn enorm veel prachtige gebouwen te zien. Ook voor de feestneuzen onder ons is er iets te vinden: een nachtleven om Ú tegen te zeggen! Aanbevolen data: 16- tot 20 oktober.

Tickets hier! Vier nachten voor 27 euro? HIER! (Cosyness hostel)

November

Berlijn – 3 nachten – €107

BERLIJN! What do we need to say more? Streetart, dansen tot in de vroege uurtjes 24/24, het enorm rijke verleden van de stad en zoveel meer!

Voorbeelddata: 24- tot 27 november, maar vele andere data zijn ook mogelijk voor dezelfde prijs! Tickets aan +- €70, maar de kans is groot dat deze nog verlagen! 2A Hostel aan 37 euro/nacht boek je hier!

December

Venetië – 2 nachten – €120

Venetië is niet direct de bestemming waaraan je denkt in december… Toch zou het zo moeten zijn! Er zijn namelijk een pak minder toeristen wat de stad leefbaarder maakt! Vrijdag 4 tot zondag 6 december: €79! Slapen kan je doen in het Generator Hostel (€41 voor twee nachten), op slechts 950m afstand van het centrum!

En jij? Al iets gepland dit jaar? Laat het ons weten in de comments, we zijn benieuwd 😉

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close