Must do: Zwemmen met zeeleeuwen in Lima, Peru

Wanneer mensen ‘zeeleeuwen’ horen in Peru, denken ze vaak onmiddellijk aan Islas Ballestas. Dit is de reden dat velen de uitstap maken naar Paracas en van daaruit een tour boeken naar de eilanden. Bij deze tour is het water ingaan ten strengste verboden en hangt er een stevig prijskaartje aan vast.

Wat de meeste mensen niet weten is dat je ook vanuit Lima een tour kunt doen om zeehonden te zien! Deze tour is veel goedkoper én je mag het water in om de diertjes van dichterbij te bewonderen. Uiteraard moet je nog steeds afstand houden en voldoende ver van de kant blijven om het territorium van deze beestjes te respecteren.

Tijdens deze tour bezoek je de Palomino Islands. De habitat van een prachtige kolonie zeeleeuwen. Je kan een tour vanuit Miraflores of online boeken, maar deze komen prijzig uit. Het komt veel goedkoper uit alles zelf te regelen. Zo doe je het:
OPGELET: Callao is een havenstad en wordt als een van de minder veilige plaatsen van Lima beschouwd. Daarom raad ik je aan het openbaar vervoer te mijden en met privé-vervoer te gaan.

  • Neem een taxi of Uber naar de haven van Callao (Porto Callao). Het is ongeveer 45 minuten rijden en zou je respectievelijk rond de 60 sol/17 euro (taxi) of 25 sol/8 euro (Uber) moeten kosten. Zorg dat je iets voor 10u aankomt, de tours vertrekken officieel rond 10u (in de praktijk vertrekken ze vaak tot een uur later). Hou rekening met het Peruviaans verkeer! 🙂
  • Eens je in de haven bent aangekomen zullen de ‘proppers’ van de touroperators je rond de oren vliegen. Speel ze tegen elkaar uit en probeer een zo goed mogelijke prijs te onderhandelen. Afhankelijk van de beschikbaarheid zal deze ongeveer rond de 15 euro uitkomen.

De tour duurt 3-4u afhankelijk met welk type boot je touroperator gaat. Je besteed ongeveer 15 minuten in het water. Erna bezoek je de rest van het eiland waar je -vanop een vrij verre afstand- ook nog pinguïns kan spotten! Bereid je voor op een ongelofelijk indringende geur, koud water en vooral: avontuur!

Mee te nemen:

  • een hoofddeksel, zonnecrème (waterproof, op voorhand aan te kopen want duur in Peru!), water!
  • een onderwatercamera/waterproof hoesje voor je smartphone
  • cash (op het moment van schrijven werkten ze niet met bankcontact)
  • snorkelmasker (niet inbegrepen in de tour)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close