10x wat te doen in Sucre

Sucre is de officiële hoofdstad van Bolivië. Al lijkt het soms anders omdat La Paz veel groter is en de president zich daar heeft gevestigd. Volgens vele mensen is Sucre ook de mooiste stad van Bolivië. De stad is de perfecte plaats om even tot rust te komen na de drukte van La Paz en staat ook wel bekend als het “grote openlucht museum“. Dit komt door het koloniale karakter van de stad, de vele prachtige gebouwen en het feit dat het historisch centrum beschermd is door UNESCO waardoor het jaarlijks opnieuw wit geschilderd moet worden. Sucre staat bekend onder vier namen: Charcas, La Plata, Chuquisaca en natuurlijk Sucre.

10 geweldige dingen om te doen in Sucre:

Genieten van de zonsondergang op La Relocata

La Relocata is een pleintje op een van de bergen rond Sucre waar je een prachtig zicht op de stad hebt. Er zijn vele artisinale winkeltjes, cafeetjes met uitzicht op de stad en zowel lokale mensen als toeristen die er komen rondhangen. Neem een taxi voor enkele bolivianos of wandel (vrij stijl naar boven) voor ongeveer 30 minuten.

relocata.jpg
De zonsondergang in La Relocata

Spaanse lessen volgen

Er is een overvloed aan spaanse scholen in Sucre. Als je niet tijdsgebonden bent raad ik je dan ook aan niet op voorhand te boeken, maar lokaal te onderhandelen.

Tarabuco markt

Tarabuco is een stadje op twee uur rijden van Sucre waar elke zondag een prachtige lokale markt wordt gehouden. Neem de bus of boek een tour in een van de vele tour agencies in Sucre.

Dinosauruspark

Net buiten Sucre zijn er dinosaurus-voetsporen gevonden. Hierrond is een volledig park gebouwd met dinosaurussen op ware grote, artifacten en heel veel informatie over de geschiedenis van de omgeving. Dit is allemaal te bezichtigen in Parque Cretácico. Hiervoor moet je de taxi naar Cal Orck’o nemen. Dit zou je ongeveer 20 bolivianos moeten kosten en de inkom in het park kost je 30 bolivianos.

parque

Chocolade kopen eten

Sucre is -in Bolivia- de hoofdstad van de chocola! Er zijn tientallen winkeltjes die chocolade verkopen. Alle redenen om je eens goed te laten gaan! 😉

Chillen op Plaza 25 de Mayo

Plaza 25 de Mayo is een plein in het centrum van het stad. Hier bevinden zich de beste restaurants, hotels, ect. Zowel de locals als toeristen komen hier  ‘s avonds en overdag relaxen.

Klooster San Felipe Neri

Gebouwd aan het einde van de 18de eeuw, met als doel de macht van de Katholieke kerk uit te drukken, is dit een indrukwekkend gebouw. Vanaf het dak heb je een prachtig uitzicht op de de stad. Binnen in het gebouw worden de stoffelijke resten van vele invloedrijke personen bewaard.

Casa Libertad

De plek waar in 1825 Bolivia werd gesticht. Zodus historisch gezien een zeer belangrijke plaats alsook een prachtig gebouw. Nu is dit een museum, zeker het bezoeken waard.

Mercado Central

Een van de kleurrijkste marktjes van Bolivië, waar de lokale mensen hun inkopen gaan doen. Prachtig om gewoon door te lopen of een van de lekkere gerechtjes of smoothies te gaan proeven.

Salteñas eten

Salteñas, of empañadas zoals ze in de rest van Zuid-Amerika genoemd worden- zijn deegwaren met als vulling vlees, zeevruchten en/of kaas naar wens. Gebakken in de oven of gefrituurd zijn dit overheerlijke gerechtjes die je zeker eens moet proberen. En laat Sucre hiervoor nu net de perfecte plek zijn! 😉



Booking.com

En jij? Al in Sucre of Bolivie geweest? Nog dingen toe te voegen? Let me know in de comments!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close