Online geld verdienen tijdens het reizen

Geld verdienen kan lastig zijn tijdens het reizen. Je trekt constant rond waardoor het moeilijk is om iets op te bouwen. Een mogelijkheid om wel iets op te bouwen terwijl je reist is online geld verdienen. Mensen die deze levensstijl aanhouden noemen we ‘Digital Nomads‘. Door het feit dat ze online geld verdienen kunnen ze verblijven en leven waar ze willen. Zolang er maar een internetverbinding is uiteraard. Let op: een degelijk inkomen opbouwen kost tijd, moeite en meestal een kleine investering. Productkennis is steeds vereist. Iedereen die iets anders beweert maakt je iets wijs. Ik loods je door de verschillende mogelijkheden en probeer je de basis principes uit te leggen in deze beknopte gids.

LET OP: Online geld verdienen is een zaak zoals een andere. Je bent verplicht hiervoor een btw-nummer aan te vragen en hier belastingen op te betalen. Een gewaarschuwd man/vrouw is er twee waard 😉

Er zijn verschillende mogelijkheden om online geld te verdienen. Gebruik maken van de ene mogelijkheid moet de andere niet uitsluiten. In dit artikel bespreken we de verschillende mogelijkheden, de voor- en nadelen en hoe je ermee begint. De verschillende mogelijkheden:

De mogelijkheden staan gerangschikt naar de hoeveelheid geld één verkoop/view/bezoeker kan opleveren. Met andere woorden: de omzet per klant. Met het verkopen van diensten (bv. website bouwen) verdien je het meeste per verkoop. Maar met advertenties kan je een passief inkomen (verdienen zonder je iets doet) opbouwen. Dit kan op termijn dan weer interessanter zijn.

Verkopen van diensten

Dit is zonder twijfel het meest voorkomende verdienmodel online. Het voordeel is dat je er al snel mee kan beginnen verdienen. Je hoeft namelijk niet zoveel bezoekers te krijgen op je website -in vergelijking met de andere mogelijkheden- vooraleer je serieus kan beginnen verdienen.

Het verkopen van diensten wordt freelancing genoemd. Dit kan gaan van websites bouwen, tot life-coaching en consulting. Belangrijk hierbij is dat je reeds vaardigheden hebt waar anderen voor willen betalen. Veel beginnende ondernemers starten met dit model. Vaak implementeren ze na een tijd de andere mogelijkheden op hun website om zo een hoger of passief inkomen te bereiken.

Stap 1: kies welke dienst je wil verkopen

Werk je voor een Digital Agency bureau? Dan is online je diensten als freelance Digital Marketeer een logische stap. Andere veelvoorkomende diensten zijn: design, copywriting, programmeren, vertalen, consulting/advies en zo verder. Er zijn ongelofelijk veel mogelijkheden. Kies iets wat bij je past, maar controleer ook de vraag ernaar. Ofwel kom je creatief uit de hoek, onderscheid je jezelf door je vaardigheden of je kiest een sector waar veel vraag naar is.

Stap 2: bouw je website

Geen zin om een website te bouwen en wil je eerst onderzoeken of er een markt is voor je diensten? Gebruik FIVERR. Hier kan je je diensten aanbieden of diensten van derden kopen. Toch een website? Er zijn verschillende manieren op een website te bouwen. Welke manier de beste is hangt er vanaf wat je wil. Ongeveer 20% van alle websites zijn gemaakt met WordPress. Dit is met een reden. Er zijn twee ‘soorten’ WordPress:

  • WordPress.com
    Dit is zonder twijfel de gemakkelijkste optie om te beginnen. Je maakt super eenvoudig een website aan, kan werken met een ongelofelijk handige WYSIWYG (What-You-See-Is-What-You-Get) editor en kan rekenen op een sterk support-team dat 24/24 voor je klaarstaat. Je kan je website gratis starten, maar wanneer je de advertenties en reclame weg wil wordt het betalend. De prijzen vallen echter mee wanneer je deze vergelijkt met de hosting-prijs die je bij andere providers betaalt. Daartegenover botsen veel bloggers/website-bouwers na enkele jaren op de beperkingen die deze versie WordPress heeft. Geen nood: wanneer je op deze beperkingen botst kan je relatief eenvoudig overschakelen naar de .org versie.
  • WordPress.org
    WordPress.org moet je bekijken als een gratis programma. Het is open-source. Dit betekent dat iedereen eraan mag werken. Het voordeel is dat je het ongelimiteerd gratis mag gebruiken. Het nadeel is dat je geen support krijgt, je website zelf moet hosten én uploaden en dat er meer kennis vereist is. Daarnaast moet je nog steeds betalen voor je hosting en domeinnaam.

Ik raad steeds aan met wordpress.com te beginnen en indien nodig later over te schakelen naar de wordpress.org versie. Indien je thuis bent in de wereld van het website-bouwen, programmeren en scripten kan je uiteraard beter onmiddellijk met wordpress.org beginnen.

Hosting

Als je met wordpress.org werkt heb je hosting nodig. Hiervoor zitten we bij Bluehost. Deze provider hebben we gekozen door de scherpe prijs (hosting vanaf 2,25$ de maand) en omdat WordPress automatisch geïnstalleerd is wat je een hoop gedoe bespaart. Daarnaast is het ook gewoon een goede host. De laadtijd van je website zal minstens zeer degelijk zijn en onze website heeft nog geen enkele keer storingen ondervonden sinds we bij Bluehost zijn. Een minder puntje vinden we momenteel de service. We kwamen met onze vragen steeds terecht bij een Indisch callcenter waar we lang moesten wachten vooraleer we geholpen werden. Belangrijk is hier te stellen dat dit gebeurde tijdens de COVID-19 crisis en de medewerkers blijkbaar van thuis uit werkten. Daarnaast hebben we nooit problemen ondervonden.

Domeinnaam

Naast je website en hosting heb je een domeinnaam nodig. Wij hebben onze domeinnaam bij xel.nl genomen en hier zijn we zeer tevreden van. Hun prijzen starten vanaf €2,25/maand voor basis domeinnaam-hosting. Indien je extra domeinnamen, service of e-mail-adressen wilt komt hier uiteraard iets bij.

Indien je wenst dat wij je website opzetten en je achteraf de inloggegevens bezorgen contacteer ons dan. We maken steeds een prijs op maat.

Stap 3: start met verkopen

Zorg dat je klanten online je diensten kunnen kopen of bestellen (meestal via een contact-formulier) en begin met verkopen. Deel je website via je sociale netwerk en meld hem aan bij Google. Informeer je digitale kennissen over wat je nu doet. Zorg dat je een aantal klanten binnenhaalt en zet deze op je website als referentie. Bij verkoop van diensten zijn mond-aan-mond reclame en referenties zeer belangrijk.

Maak en verkoop producten

Het maken en verkopen van producten is de meest populaire manier om een passief inkomen te genereren. Per klant zal je gemiddeld minder verdienen dan wanneer je diensten verkoopt. Het verschil is echter dat je passief inkomen kan beginnen ontwikkelen wanneer je product digitaal is. Een foto, template of een e-book kunnen namelijk meer dan één keer verkocht worden. Nadat je tijd hebt gestoken om dit éénmalig te maken kan je in principe hierna geld blijven verdienen zonder iets te doen.

Stap 1: ontwikkel een product

Bedenk wat je wil ontwikkelen. Er zijn onvoorstelbaar veel opties. Hier sommen we er enkele op:

  • Ontwerp een cursus en biedt dit aan op FIVERR-learn
    Veel kennis over een bepaald onderwerp? Creëer een online cursus en biedt deze te koop aan.
  • Schrijf een e-book
    Schrijftalent? Maak een e-book. Dit kan je verkopen op bol.com, een andere online winkel of je eigen website! 😉
  • Bouw je eigen software
    Talent in scripting? Een goed idee? Maak je eigen software en verkoop deze. Hier kan je bakken geld mee verdienen.
  • Ontwikkel apps
    Net zoals bij het ontwikkelen van je eigen software kan je ook met het ontwikkelen van apps heel veel geld verdienen.
  • Ontwerp kledij
    Druk je eigen ontwerpen op kledij en verkoop deze. Hier bestaan verschillende websites voor die je hierbij kunnen helpen: Spreadshirt, Amazon Merch, …
  • Verkoop foto’s, video’s, muziek
    Verkoop zelf gecreëerde media via kanalen zoals Shutterstock, …

Stap 2: verkoop je product

Verkoop je product via je eigen website of een partner zijn website. Voer social media campagne om je product te hypen. Zorg dat je product gevonden wordt op Google. Vanaf mensen het effectief aanschaffen begin je online geld te verdienen

Dropshipping

Dropshipping is de volgende in het lijstje van online geld verdienen. Per klant ga je minder winst maken omdat je de producten zelf niet beheert. Klanten bestellen een product via jouw website en jij bestelt het daarna bij de leverancier en laat het rechtstreeks leveren bij de klant.

Dropshipping heeft enkele voordelen:

  1. Zelf geen stockbeheer
  2. Geen eigen voorraad = weinig investeren
  3. Je hebt flexibiliteit met producten en leveranciers

Maar let op, dropshipping heeft ook enkele nadelen:

  1. Je blijft aansprakelijk voor je producten: Garantie, … Controleer je leverancier goed en maak duidelijke afspraken voor je met hem in zee gaat.
  2. Controle: je wilt goede kwaliteit leveren. Als dropshipper heb je minder controle over je producten. Ook hier geldt: controleer je leverancier goed en bestel en test producten eerst vooraleer ze te koop aan te bieden.
  3. Minder winst bij grote hoeveelheden: vanaf je grote hoeveelheden gaat dropshippen kan het handiger zijn om zelf stock in te kopen. De leverancier voorziet bij dropshippen zelf de verzending en pakt daar uiteraard ook zijn winst op.

Stap 1: zoek een product dat je wil verkopen en een betrouwbare wholesaler die dit aanbiedt

Dit is misschien wel de belangrijkste stap in het dropshipping proces. Je moet met verschillende zaken rekening houden.

  1. Is er interesse in het product? Zullen mensen het willen kopen? Hoe ga ik het verkocht krijgen? Op welke manier ga ik hier reclame voor maken?
  2. Is er veel concurrentie en aan welke prijs? Als heel bol.com volstaat met gelijkaardige producten aan een sterke prijs ben je eraan voor de moeite.
  3. Kwaliteit: levert de wholesaler kwaliteit? Wat zijn zijn recensies en reviews? Bestel het product dat je wil dropshippen en test het grondig uit.
  4. Verpakking: in wat voor verpakking wordt het product geleverd? Zorg dat er niet in het groot de naam van een andere winkel opstaat. Het is niet de bedoeling dat je een bril verkoopt aan €40 en wanneer de klant het bedrijf even googelt dezelfde bril aan €2 kan terugvinden. Het hele concept van dropshipping is inzetten op kwaliteit en tevreden klanten die terugkeren.

Wholesalers:
Je kan uiteraard steeds een winkel/leverancier contacteren met de vraag of je hun product mag doorverkopen. De meeste mensen kiezen echter voor bestaande wholesalers die gespecialiseerd zijn in dropshipping zoals: AliDropship, Oberloo, Alibaba, … Waarvan AliDropship zonder twijfel het makkelijkst is om op te starten aangezien zij de hele winkel voor je opzetten.

Stap 2: bouw je website en start met verkopen

Volg ‘Stap twee: bouw je website’ van ‘Verkopen van diensten‘. Hierna moet je op je website een winkel toevoegen. Indien je iets van programmeren kent kun je dit zelf scripten. Maar dan zou je waarschijnlijk dit artikel niet aan het lezen zijn. Een van de meest gebruikte methoden is Shopify. Shopify is een programma/wordpress-plugin dat je op je website kan installeren dat je helpt met het opzetten van je webshop. Hierna kan je de webshop integreren op je website en social media.

Stap 3: maak reclame voor je website en product

Dit is dé key tot succesvol dropshippen. Je product hypen, reclame maken en bezoekers naar je website trekken. Populaire methoden zijn Facebook advertenties, Instagram advertenties en SEO. Vergeet echter ook de gratis kanalen niet. Denk aan de verdoken advertenties op Twitter. Wie zag ze nog niet passeren, de tweets in de trend van: “I wish my boyfriend bought me this…“. In 99% van de gevallen zitten hier dropshippers achter.

Affiliate Marketing

De methode om online geld te verdienen waar wij op onze blog het meest gebruik van maken is affiliate marketing. Affiliate marketing is het principe dat indien mensen via jouw link doorklikken naar een website en daar iets aankopen, jij hier een commissie op ontvangt. De voordelen van affiliate marketing:

  • Zeer lage drempel op te starten: je hebt zo goed als geen basis kapitaal nodig. In principe kan je affiliate marketing toepassen vanop je Facebook of Insta feed.
  • Veel vrijheid: je hebt de keuze tussen 1000en verschillende producten of diensten die je kan aanraden.
  • Geen klantenzorg, opvolging, kortom: minder zorgen.

Affiliate marketing heeft ook nadelen:

  • Het grootste probleem voor velen: je hebt een groot bereik nodig. Of dit nu via je social media, website of hoe dan ook is, indien je serieus wilt verdienen met affiliate marketing heb je veel bezoekers nodig.
  • Het kan lang duren eer je geld begint te verdienen.
  • Commissie kan geannuleerd worden als klant niet betaalt.
  • Je stuurt je bezoekers door naar een andere website. De kans bestaat dat ze de volgende keer onmiddellijk naar die website gaan in plaats van eerst via jouw website te komen.

Indien je succesvol wil worden met affiliate marketing kun je je best aan enkele regels houden anders zullen je klanten al snel afhaken:

  • Raadt alleen producten en diensten aan die je zelf kent of getest hebt en waarvan je de goede kwaliteit kan garanderen. Anders zullen vele mensen je advies al gauw niet meer serieus nemen.
  • Wees steeds eerlijk en open dat je hier geld mee verdient. Ook op deze website én met dit artikel verdienen we geld door jullie dingen aan te raden. We raden echter de diensten aan waar we zelf mee werken en waarmee we goede ervaringen hebben. Daarnaast staan er ook links en informatie op deze website waaraan we niets verdienen, maar welke we je geven om onze info zo correct en volledig mogelijk te houden.
  • Onthou steeds: beter één tevreden klant die terug keert dan 10 eenmalige klanten.

Stap 1: Bedenk via welk platform je affiliate links gaat inzetten

De mogelijkheden zijn oneindig. Je kan zelfs persoonlijk links doorsturen naar mensen en hopen dat ze op deze manier iets kopen. Indien je een degelijk inkomen wil uitbouwen zal je het anders moeten aanpakken. Enkele vaak succesvol gebleken formules zijn:

  • Youtube: mensen die via een vlog of filmpjes producten of diensten aanraden. Of een nu make-up vlogs, reisfilmpjes of mensen die software of games reviewen zijn vaak is er onderaan de video een link naar een website met de desbetreffende producten of diensten. In 90% van de gevallen zijn dit affiliate links. In veel andere gevallen zijn dit bekende mensen die een vast bedrag of bedrag per view betaald krijgen om de producten of diensten te promoten.
  • Instagram: ook op veel Instagram feeds vind je affiliate links terug.
  • Blogs: dit is voor veel mensen misschien wel de makkelijkste en meest duurzame manier om succes te bereiken met affiliate marketing. Schrijf kwaliteitsvolle content over een bepaald onderwerp en verwerk in deze teksten affiliate links.
  • Website: maak een website waarop je affiliate links verwerkt.

    De meest succesvolle manier bij alle bovenstaande media is om je op een niche te concentreren. Reizen, gamen, beauty, lifestyle, … Het zijn allemaal mogelijkheden.

Stap twee: integreer affiliate links in je platform

Bedenk welke producten en diensten je achter staat en naar wil gaan linken. Je kan al deze links zelf genereren via de aparte sites, maar je hebt ook platformen zoals Tradetracker die verschillende diensten en producten verzamelen waarmee je geld kan verdienen via affiliate marketing.

Je kan je aanmelden voor Tradetracker en daarna in verschillende categorieën browsen tot je producten naar jouw wens vindt. Het voordeel om via Tradetracker te werken is dat je sneller zal worden uitbetaald. Indien je jezelf individueel aanmeldt op 10-tallen websites die je pas na 50 euro minimum inkomsten uitbetalen zal dit veel langer duren.

Stap drie: stimuleer mensen om je content te bekijken en dusdanig op de links te klikken

Creëer eerlijke content waarbij je mensen benieuwd maakt naar wat achter deze links schuilt. Op deze manier zal je een terugkerend, vast publiek ontwikkelen dat via jouw website/insta/… doorklikt naar de verschillende websites en jij blijft verdienen.

Online geld verdienen met advertenties

Advertenties zijn altijd een gevoelig onderwerp. Iedereen haat ze, doch kunnen veel platformen niet zonder. Wij besloten om tot nu toe geen advertenties te gebruiken (buiten de affiliate links die steeds met ons onderwerp te maken hebben).

Advertenties gebruiken kan nadelen hebben:

  • Je kan bezoekers afschrikken
  • Bezoekers wegleiden van je website
  • De layout van je website verpesten
  • Je SEO verstoren

Indien je toch advertenties gebruikt:

  • Advertenties lonen pas als je minstens 500 unieke bezoekers per dag hebt
  • Zorg dat je advertenties steeds dicht aansluiten bij het onderwerp van je content en website. Op deze manier zorg je ervoor dat de bezoeker ze minder als storend ervaart én zal de clickrate groter zijn. MAAR zorg er wel steeds voor dat je advertenties geen potentiële klanten van je website naar de concurrentie sturen.
  • Gebruik niet te veel advertenties, deze schrikken bezoekers af.

De meest gebruikte tool om online geld te verdienen via advertenties is Google Adsense. Op deze manier zorg je er ook voor dat je uw SEO niet verstoort.

Overig

Hier zullen we de overige opties voor online geld te verdienen bespreken.

Poker & gokken

Indien je iets van sport of kansspelen kent kan je met gokken of poker geld verdienen. Let echter steeds op: er zijn meer mensen die geld verliezen dan geld verdienen.

  • Unibet: heeft een officiele Belgische licentie, is betrouwbaar en heeft een grote populariteit onder gokkers.

Daytraden

Daytraden is zeer populair bij reizigers. Indien je er veel van kent kan je hier serieus geld mee verdienen. Net zoals bij gokken zijn er echter meer mensen die hun geld verliezen dan er geld mee winnen. Informeer je daarom steeds goed en verdiep je hierin voor je geld investeert.

Traden in Crypto munten

Zelfde principe als hierboven: bezint eer ge begint! Lees u goed in en leer traden met kleine bedragen alvorens je groot gaat! Zelf gebruik ik Coinbase. Dit is een heel toegankelijke app met een mooi aanbod verschillende cryptocurrency. Indien je je aanmeld via onze link krijg je €9.24 gratis bitcoin wanneer je minstens €100 aan crypto koopt: http://www.coinbase.com/join/thys_5/

Verhuur je woning of appartement

Ok, toegegeven: dit is niet puur online geld verdienen. Toch kan dit een zeer rendabele manier zijn om geld te verdienen terwijl je zelf rondreist. Verhuur je woning via platformen zoals Booking of AirBnb!

Test user

Je kan via TestingTime verdien je makkelijk 50 euro per uur! Wat je hiervoor moet doen? Bepaalde apps en websites testen. Minpunt? Er zijn niet altijd opdrachten beschikbaar.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close