10x wat te doen in NYC

In deze harde tijden waarin het corona-virus roet strooit in menig reisplan en iedereen tegen de muren oploopt van verveling door de lockdown kan het geen kwaad even weg te dromen over onze volgende reisbestemming. Net voor de noodtoestand werd afgeroepen en de beurs sloot heb ik het geluk gehad deze prachtige stad met een groep goede vrienden te mogen bezoeken.

 1. Neem een Uber-Copter van JFK Airport naar Manhattan
  Wanneer je New York uit de lucht wil zien heb je twee opties: of je neemt een dure helicopter-tour die je voor 15 min NYC uit de lucht laat zien, waar je een taxi naar de heli pad moet nemen en in totaal ongeveer een halve dag kwijt bent. Of je bestelt op het moment dat je land een Uber-Copter, een Uber pikt je op aan je terminal, rijdt je naar de helipad, je vliegt voor ongeveer 10 minuten naar de helipad het dichtst bij Manhattan, je wordt daar opgepikt door een Uber en deze zet je af bij het hotel. Prijs verschilt van moment tot moment, maar ligt meestal rond de $100 voor de vlucht + de Uber ritten.
  TIP: Wanneer je met een groep bent bestel je de Uber van en naar het helipad best apart van de Copter. Dit komt goedkoper uit.
 2. Ga naar een Gospel-mis in Harlem
  Gospel is een muziekstijl die je buiten de USA niet vaak tegenkomt. Een gospelmis bijwonen is dan ook een unieke ervaring. In Harlem zijn gelukkig voldoende kerken waar je de mis als buitenstaander mag bijwonen.
 3. Geniet van het nachtleven
  Clubben in NYC is een ervaring. De clubs en de sfeer die er hangt zijn niet te vergelijken met eender welke club in Europa. De kans is dan ook reëel dat er opeens een beroemdheid naast je staat te feesten. Bereid je wel voor om diep in je buidel te tasten. Clubs zijn duur en vaak geldt er een minimum-spend.
  Onze aanraders:
  – PHD Rooftop Lounge: prachtig uitzicht, leuke sfeer
  – Lavo Nightclub: Leuke club, vaak beroemdheden en bekende dj’s
  – NYU Student Bars: iets budget-vriendelijker, studentikoze sfeer
  Tip: Wanneer er dames in je groep zijn zal je steeds minder inkom moeten betalen.
 4. Bezoek een rooftopbar en geniet van het zicht
  Aan rooftopbars geen gebrek. En dit heeft een reden: de skyline van NY is adembenemend.
  Onze aanraders:
  – PHD Rooftop Lounge
  – The Top of the Standard
  – Bar Sixtyfive at Rainbow Room
  Tip: Wanneer je met een groep bent en zeker dat je enkele rondjes zal drinken kan je best van in het begin voor de minimum-spend gaan dan krijg je een betere tafel.
 5. Ga wandelen of lopen in Central Park
  Even de drukte van de stad beu? Ga dan even wandelen in Central Park! Na enkele dagen in New York zal het je verbazen hoe stil het is tussen al het groen!
 6. Ga naar een Broadway Show
  Met een beetje cultuur mee te pikken doe je nooit iets mis. Een Broadway Show (indrukwekkend theater) is daarvoor de ideale manier!
  Tip: een ticket kopen aan de ticket-booth is steeds goedkoper dan een ticket online bestellen.
 7. Loop over Brooklyn Bridge
  Brooklyn Bridge is een iconische brug. Ze loopt over de East River en verbindt Brooklyn met Lower Manhattan. Vanop Brooklyn Bridge heb je spectaculaire uitzichten.
 8. Chill op High Line
  High Line is een hoogliggend stadspark dat is aangelegd op het vroegere traject van de West-Side Line, een goederentrein die in ongebruik was geraakt.
 9. Eet Chinees in Chinatown
  Even zin om iets luchtiger en goedkoper te eten? Ga dan even chinees eten in Chinatown en je voelt je meteen in Azië! Voor de rest zijn hier boeddhistische tempels, Chinese winkels en religieuze gebouwen te vinden.
 10. Sta even stil bij het 911-Memorial
  Het memorial van de aanslagen op 9/11 laten een diepe indruk na. Iedereen die op het moment van de aanslagen oud genoeg was weet nog wel waar hij/zij zich op die moment bevond. Er heerst een oorverdovende stilte en alle namen van de overledenen zijn op het monument aangebracht.

De ultieme tip? ‘Stroll around‘. Loop door de straten en laat de indrukken van deze enorme stad op je inwerken.

En jij? Heb jij nog tips voor New York? Laat het ons weten in de comments!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close