De 10 beste dingen om te doen in NYC

Net voor de noodtoestand werd afgeroepen en de beurs sloot heb ik het geluk gehad deze prachtige stad met een groep goede vrienden te mogen bezoeken. Wij zochten voor jou de 10 beste dingen die New York City te bieden heeft uit!

1. Neem een Uber-Copter van JFK Airport naar Manhattan

Wanneer je New York uit de lucht wil zien heb je twee opties:
– Je neemt een dure helicopter-tour. Deze neemt je voor 15 min mee op je NYC uit de lucht laat zien. Hiervoor moet je een taxi naar de heli pad nemen en ben je in totaal ongeveer een halve dag mee kwijt.
– Je bestelt op het moment dat je land een Uber-Copter. Een Uber pikt je op aan je terminal en rijdt je hierna naar de helipad. Je vliegt voor ongeveer 13 minuten naar de helipad van Manhattan. Hier word je opgepikt door een Uber en deze zet je af bij het hotel. De prijs verschilt van moment tot moment, maar ligt meestal rond de $100 voor de vlucht + de Uber ritten.

TIP: Wanneer je met een groep bent bestel je de Uber van en naar het helipad best apart van de Copter. Dit komt goedkoper uit.

2. Ga naar een Gospel-mis in Harlem


Gospel is een muziekstijl die je buiten de USA niet vaak tegenkomt. Een gospelmis bijwonen is dan ook een unieke ervaring. In Harlem zijn gelukkig voldoende kerken waar je de mis als buitenstaander mag bijwonen.

Boek je tour via GETYOURGUIDE!

New York City: Manhattan Gospel Mis
Source: http://www.newyorkgospelstars.de
Author: Lars Berndt EVENTS GmbH / Jerome Diaz

3. Geniet van het nachtleven

Clubben in NYC is een ervaring. De clubs en de sfeer die er hangt zijn niet te vergelijken met de clubscene in Europa. De kans is dan ook reëel dat er opeens een beroemdheid naast je staat te feesten. Bereid je wel voor om diep in je buidel te tasten. Clubs zijn duur en vaak geldt er een minimum-spend.
Onze aanraders:
– PHD Rooftop Lounge: prachtig uitzicht, leuke sfeer
– Lavo Nightclub: Leuke club, vaak beroemdheden en bekende dj’s
– NYU Student Bars: iets budget-vriendelijker, studentikoze sfeer
Tip: Wanneer er dames in je groep zijn valt er steeds te onderhandelen over de inkom.

4. Bezoek een rooftopbar en geniet van het zicht

Aan rooftopbars geen gebrek. En dit heeft een reden: de skyline van NY is adembenemend. Dit behoort vast en zeker dan ook in de 10 beste dingen om te doen in NYC.
Onze aanraders:
– PHD Rooftop Lounge
The Top of the Standard
– Bar Sixtyfive at Rainbow Room
Tip: Wanneer je met een groep bent en zeker dat je enkele rondjes zal drinken kan je best van in het begin voor de minimum-spend gaan dan krijg je een betere tafel.

Roof Top at Exchange Place

5. Ga wandelen of lopen in Central Park

Even de drukte van de stad beu? Ga dan wandelen in Central Park! Na enkele dagen in New York zal het je namelijk verbazen hoe stil het is tussen al het groen!

Central Park,Nueva York.-

6. Ga naar een Broadway Show

Met een beetje cultuur mee te pikken doe je nooit iets mis. Een Broadway Show (indrukwekkend theater) is daarvoor de ideale manier!
Tip: een ticket kopen aan de ticket-booth is steeds goedkoper dan een ticket online bestellen.

7. Loop over Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge is een iconische brug. Ze loopt over de East River en verbindt Brooklyn met Lower Manhattan. Vanop Brooklyn Bridge heb je spectaculaire uitzichten.

Brooklyn Bridge Summer

8. Chill op High Line

High Line is een stadspark dat is aangelegd op het vroegere traject van de West-Side Line: een goederentrein die in ongebruik is geraakt.

9. Eet Chinees in Chinatown, New York

Even zin om iets luchtig (én goedkoop) te eten? Ga dan voor chinees in Chinatown. Je voelt je meteen in Azië! Voor de rest zijn hier boeddhistische tempels, Chinese winkels en religieuze gebouwen te bewonderen.

New York China town

10. Sta even stil bij het 911-Memorial

Het memorial van de aanslagen laat een diepe indruk na. Iedereen die op het moment van de aanslagen oud genoeg was weet nog wel waar hij/zij zich op die moment bevond. Er heerst een oorverdovende stilte en alle namen van de overledenen zijn op het monument aangebracht.

De ultieme tip? ‘Stroll around‘. Loop door de straten en laat de indrukken van deze enorme stad op je inwerken. Vergeet zeker onze Shop niet te checken voor je vertrekt!

Dit waren onze 10 beste dingen om te doen in NYC. En jij? Heb jij nog tips voor New York? Laat het ons weten in de comments!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close